PROTESTA

Els vigilants del Prat denunciaran «anomalies» en el control de seguretat

Asseguren que cap polític s'ha posat en contacte amb ells

10/08/2019 Filtro de seguridad en la T1 del Aeropuerto de Barcelona

10/08/2019 Filtro de seguridad en la T1 del Aeropuerto de Barcelona / EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors de seguretat del’aeroport de Barcelona han criticat aquest diumenge “anomalies” en el control d’equipatges i preveuen denunciar-ho en els pròxims dies als jutjats del Prat de Llobregat (Barcelona).

En declaracions als periodistes en la T1 de l’aeroport, el portaveu del comitè de vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez, ha explicat que demanaran a la justícia que revisi les gravacions de les càmeres de seguretat durant els últims tres dies per comprovar si hi ha anomalies: “Si són certes, estem jugant amb una cosa molt gran”.

Entre les irregularitats, Giménez ha explicat que des de divendres, quan va començar la vaga del personal de seguretat, a l’aeroport no s’estan entregant les bosses de plàstic on s’han d’emmagatzemar els líquids al passar el control d’equipatges.

Ha assegurat que la Guàrdia Civil està controlant els treballadors més que de costum i que, a causa de la pressió, una treballadora ha patit un atac d’ansietat i ha requerit atenció mèdica.

Fonts de Trablisa han declarat a Europa Press que els vigilants de seguretat de l’aeroport sempre estan supeditats a la Guàrdia Civil, hi hagi vaga o no.

Giménez també ha criticat que els estan fent passar l’equipatge per la cinta “més ràpid de l’habitual”, per això assegura que aquest diumenge hi ha menys cues que qualsevol altre dia de l’any.

Inspecció de treball

També ha explicat que es dirigiran a Inspecció del Treball, al·legant que l’empresa no ha proporcionat al Comitè de Vaga ni al Comitè d’Empresa la informació que han requerit.

Giménez ha dit que, durant la vaga del 2017 de personal de seguretat de l’Aeroport de Barcelona, el PSOE els va oferir reunir-se per estudiar els problemes de la infraestructura.

Notícies relacionades

Per això, ara crida al Govern actual a millorar les seves condicions: “Volien demostrar la mala gestió del PP. Ara que estan governant en funcions, no s’han posat en contacte amb nosaltres”.

També ha afirmat que cap partit polític s’ha posat en contacte amb els vaguistes de Trablisa, i ha descartat una vaga de zel.