transacció immobiliària

El Banc Sabadell ven la seva promotora per 882 milions

La compra per part del fons Oaktree aportarà resultats al banc de 23 milions d'euros

zentauroepp20813026 banc sabadell banco sabadell190408201316

zentauroepp20813026 banc sabadell banco sabadell190408201316 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

El Banc Sabadell ha venut la seva promotora immobiliària, Sdin Residencial, i diversos actius, sobretot sòls per a promocions urbanístiques, al fons Oaktree per 882 milions d’euros.

En un fet rellevant remès al supervisor del mercat espanyol, la CNMV, l’entitat explica que l’operació generarà un resultat estimat a l’exercici de 23 milions d’euros nets.

També tindrà un impacte de set punts bàsics en la ràtio de capital de màxima qualitat CET 1 Tier 1 "fully loaded", el que compleix totes les exigències del regulador, que va tancar juny en l’11,2%. El tancament de l’operació està condicionat a l’obtenció de les autoritzacions pertinents, explica el banc. 

Principal favorit

Notícies relacionades

Oaktree era des del principi el favorit per quedar-se amb Sdin Residencial, ja que el fons ja havia arribat a un acord amb el banc per desenvolupar terrenys de forma conjunta. No obstant, el banc ha estat negociant amb fins a cinc fons la venda de la promotora, per la qual al principi esperava aconseguir fins a 1.000 milions d’euros.

Amb aquesta operació, Sabadell pràcticament culmina la neteja del seu balanç d’actius tòxics. En un any ha realitzat desinversions que superen els 12.500 milions d’euros en actius bruts problemàtics. Cerberus ha sigut el principal comprador. Sabadell va traspassar a aquest fons les carteres Challenger i Coliseum, a la qual divendres passat va sumar la cartera Rex. Altres compradors dels seus fallits i immobles adjudicats han sigut Deutsche Bank i Axactor.

Temes:

Banc Sabadell