mercat laboral

UGT denuncia la «normalització» de l'explotació laboral a l'hostaleria de la Costa Brava

Acusen les empreses d'imposar hores extres que no queden reflectides i condicions indignes per als joves

zentauroepp11083450 lloret de mar 4 8 2009 hosteleria ambiente de verano turismo190803091207

zentauroepp11083450 lloret de mar 4 8 2009 hosteleria ambiente de verano turismo190803091207 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts

El sindicat UGT ha denunciat que en certs municipis de la Costa Brava s’ha “normalitzat”l’explotació laboral a l’hostaleria. El sindicat assegura que moltes persones han de treballar sis o set dies a la setmana i sense dret a descansar les hores que corresponen.

El secretari de política sindical del sector serveis a les comarques de Girona d’UGT, Maxi Reca, va revelar que moltes empreses obliguen a fer hores extra als treballadors que no queden reflectides tal com marca la llei i, per tant, no es paguen .

Reca assenyala que un dels principals perjudicats és el col·lectiu jove que comença a treballar i que tenen condicions “indignes” pròpies dels becaris i amb un sou ridícul. “Sembla que per ser jove l’hagis acceptar per defecte si vols treballar”, va lamentar.

Reivindicació habitual

Aquesta és una reivindicació habitual del sindicat ugetista que ja en altres ocasions ha denunciat els excessos que es produeixen al sector de serveis relacionats amb el turisme. El sindicat ha fet diferents accions informatives per denunciar l’“explotació” i la “precarietat laboral” de les empreses del sector de l’hostaleria i els serveis.

Notícies relacionades

Segons ha expressat en diverses ocasions el secretari general del sindicat, Camil Ros, tot i que és veritat que el turisme augmenta, aquest increment va associat a pitjors condicions laborals en les activitats que l’atenen.

 

Temes:

Ocupació