CANDIDAT PORTUGUÈS

El president de l'Eurogrup s'autodescarta en la pugna per l'FMI

undefined46649747 fotodeldia  bru01  bruselas  b lgica   21 01 2019   la minis190801214801

undefined46649747 fotodeldia bru01 bruselas b lgica 21 01 2019 la minis190801214801 / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ministre de Finances de Portugal i president de l’Eurogrup, Mário Centeno, va anunciar aquest dijous que no serà candidat a director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI).

"Al trobar un candidat per dirigir l’FMI, com en altres decisions de la UE, hem de lluitar per una posició comuna. Vull ajudar a trobar aquest consens i, per això, no participaré en aquesta etapa del procés", va escriure Centeno en el seu perfil oficial de Twitter, en al·lusió a la votació d’aquest divendres.

El portuguès va afegir que es manté "disponible per treballar cap a una solució que sigui acceptable per a tothom".

Centeno era un dels noms que es manejaven en la llista de la qual haurà de sortir un candidat únic de la Unió Europea per liderar l’organisme internacional, en què ambé figura la ministra espanyola d’Economia en funcions, Nadia Calviño.

També aspiren al càrrec l’expresident holandès de l’Eurogrup Jeroen Dijsselbloem; el governador del banc central finlandès, Olli Rehn, i la directora executiva del Banc Mundial, la búlgara Kristalina Georgieva.

Notícies relacionades

A més, el Govern francès, que coordina els treballs perquè el club comunitari presenti un candidat, va donar aquest dijous als britànics la possibilitat de presentar un aspirant al lloc.

Els ministres de Finances de la UE votaran aquest divendres per elegir el seu candidat i trobar un substitut per a la francesa Christine Lagarde, que deixa el càrrec per presidir el Banc Central Europeu (BCE) després de la sortida de Mario Draghi.