ALENTIMENT

L'economia espanyola es frena i creix el 0,5% el segon trimestre

La inversió empresarial alenteix el PIB malgrat la millora del sector exterior

20190731 447702 pibe 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’economia espanyola va créixer el segon trimestre el 0,5%, dues dècimes menys respecte a l’avenç registrat en el primer trimestre, a causa de la contracció de la inversió empresarial i malgrat la millora del sector exterior, d’acord amb l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

El creixement de l’ocupació, mesurat en llocs de treball equivalents a temps complet, s’ha alentit el 0,4 %, tres dècimes menys que el trimestre anterior.

El creixement econòmic es continua recolzant en el consum de les llars, tot i que va augmentar una dècima menys que en el trimestre anterior (0,3 %), mentre que la inversió es va contreure un 0,2 % com a conseqüència de la caiguda del 2,5 % de la inversió empresarial.

Davant la desacceleració de la demanda interna,la demanda externa va donar mostres de més dinamisme amb un creixement de les exportacions de l’1,8% i un avenç de les importacions de l’1%. 


Notícies relacionades

La redacció d’EL PERIÓDICO està treballant en aquests moments per ampliar aquesta informació, que passarà a actualitzar d’aquí uns minuts. Si vols rebre al mòbil alertes sobre aquesta notícia o d’altres et pots descarregar les aplicacions per a Android o IOS.

Per rebre cada dia al correu electrònic les notícies, reportatges i articles d’opinió publicats a elperiodico.com, dona’t d’alta als nostres butlletins informatius. També pots subscriure’t per consultar ‘online’ l’edició impresa o rebre-la diàriament al seu domicili, amb la qual cosa disfrutaràs de tots els avantatges i descomptes de pertànyer al Club del subscriptor d’El Periódico, el Club eP!

Temes:

PIB