conjuntura

L'economia catalana guanya impuls

El PIB va augmentar el segon trimestre a una taxa anual del 2%, una dècima més que el primer

 

  / NURIA PUENTES

1
Es llegeix en minuts

A diferència de l’espanyola, que es va alentir,l’economia catalana va guanyar impuls en el segon trimestre respecte al primer, amb una alça del 0,6%, una dècima més que en el període gener-març. Com a conseqüència d’això, la taxa interanual es va elevar també en una dècima, fins al 2%, segons l’avenç elaborat per l’Institut d’Estadítica de Catalunya (Idescat) i la Vicepresidència i Conselleria d’Economia.

Aquesta evolució s’emmarca en un context d’"incertesa debilitament del comerç internacional, que afecta especialment les economies de la zona euro", segons Economia.

Destaca el creixement significatiu delssectors de serveis, amb un ritme d’augment del 2,5% interanual; i construcció, amb el 4,9%. Les activitats professionals, científiques i tècniques, així com les activitats de transport i emmagatzemament són les més dinàmiques.

Notícies relacionades

Una altra de les variables que sobresurten és el turisme, gràcies a l’afluència de visitants estrangers i, en especial, de l’alça de la despesa.

L’activitat industrial frena el ritme de caiguda en el primer semestre d’aquest any, amb una disminució del 0,6% interanual en el segon trimestre.