energia

Endesa llança la marca e-distribución

La companyia aspira a liderar la transició energètica i la digitalització de les xarxes

A man walks under the logo of Spanish power company Endesa at their headquarters in Madrid, Spain, April 26, 2016. REUTERS/Andrea Comas

A man walks under the logo of Spanish power company Endesa at their headquarters in Madrid, Spain, April 26, 2016. REUTERS/Andrea Comas / ANDREA COMAS (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Endesa ha llançat la seva nova marca e-distribución per al negoci de distribució elèctrica a Espanya, que neix amb el compromís de contribuir al fet que Endesa lideri la transició energètica al país i en el qual la digitalització de les xarxes serà una palanca essencial, va informar la companyia.

Coincidint amb aquest canvi, la companyia passarà a dir-se Edistribución Redes Digitales S.L. i continuarà englobant, sota aquesta nova denominació, totes les activitats que desenvolupava fins ara Endesa Distribució, que és líder al mercat espanyol amb 12,4 milions de clients.

Per a la companyia, el desenvolupament de les xarxes intel·ligents és indispensable per impulsar l’electrificació de la demanda que exigeix la descarbonització de l’economia, afavorir la integració de les energies renovables, facilitar el desenvolupament de l’autoconsum i promoure l’avenç de la mobilitat elèctrica.

En la perspectiva de cobrir aquests objectius, e-distribución continuarà fent una clara aposta per la digitalització de la xarxa, de tots els seus sistemes i processos i dels canals d’atenció al client, posant el focus en la millora de la qualitat del servei elèctric, a fi de disminuir les interrupcions de subministrament i els temps de resposta en cas d’avaria.

Tan sols l’any passat, e-distribución va destinar gairebé 300 milions d’euros a la digitalització de les xarxes de distribució i va completar el desplegament dels comptadors intel·ligents entre els seus clients domèstics.

Notícies relacionades

e-distribución és present a 27 províncies espanyoles de 10 comunitats autònomes (Catalunya, Andalusia, les Balears, Canàries, Aragó, Extremadura, Castella i Lleó, Navarra, Comunitat Valenciana i Galícia) atenent una població pròxima als 21 milions de persones.

Durant l’any passat, va distribuir 124.714 GWh a través dels seus més de 319.000 quilòmetres de xarxes elèctriques, la qual cosa equival al 44% de la demanda total d’Espanya.

Temes:

Endesa Energia