Denúncia sindical

La Generalitat rebutja que els dependents de Burger King portin corbata o llaç

Treball dona la raó a CCOO, que també ha denunciat la prohibició als homes de portar barba o bigoti

zentauroepp44900084 burger king190730121419

zentauroepp44900084 burger king190730121419 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Inspecció de Treball de la Generalitat ha donat la raó al sindicat CCOO, que va denunciar Burger King per l’obligació que els dependents portessin corbata i les dependentes llaç, han informat fonts del departament Europa Press.

El sindicat va interposar la denúncia contra la cadena de restauració per "no respectar el dret a la imatge i dignitat" dels seus treballadors, ha informat el sindicat aquest dimarts en un comunicat.

El sindicat havia demanat en diferents ocasions a l’empresa que rectifiqués la normativa interna perquè "atemptava contra la dignitat dels seus treballadors", per la normativa de vestimenta imposada, ala qual cosa l’empresa no va cedir per considerar-la una normativa "intocable".

A causa de la negativa de l’empresa, CCOO va optar per interposar una denúncia respecte a la violació al dret a la mateixa imatge dels treballadors, que estan obligats, en el cas dels homes, a portar la barba i el bigoti rasurats.

Notícies relacionades

A més, el codi de vestimenta marca que les dones han de portar un llaç mentre que els homes una corbata, una cosa que el sindicat qualifica com a contrari al principi de no discriminació per raó de sexe, sense una "justificació objectiva".

CCOO ha demanat a l’empresa canviar la normativa per mesures més moderades com l’ús de barba per assegurar la higiene alimentària però sense anar en contra de drets fonamentals, i ha fet una crida a extrapolar aquesta denúncia a altres empreses, sobretot del sector de l’hostaleria, en les quals es viuen aquest tipus de situacions discriminatòries.