Fàbrica a Salt

Gas Gas redueix la jornada dels seus 103 treballadors per evitar el tancament

El fabricant de motos pacta amb els sindicats una suspensió temporal d'ocupació per a la seva plantilla de 103 persones a tot Espanya

gas-gas-motos

gas-gas-motos

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El fabricant de motos Torrot-Gas Gas s’ha vist obligat a baixar una marxa en la seva activitat per evitar el tancament de les seves fàbriques, la més gran a Salt (Girona). Així ho han confirmat tant fonts de l’empresa com dels representants dels treballadors, que han pactat un expedient de suspensió temporal d’ocupació per als sis pròxims mesos i que entrarà en vigor dimarts de la setmana que ve. Fonts de la companyia reconeixen estar buscant un inversor extern per poder injectar una nova dosi de recursos per reflotar l’empresa i salvar els 103 llocs de treball que tenen a tot Espanya, uns 70 dels quals a Salt (Girona).

Torrot-Gas Gas, fundada com a Gas Gas el 1985, és un fabricant de motos amb un ampli palmarès a nivell esportiu. Neix de les cendres de la mítica Bultaco, de la qual des del 1983 ja només queden samarretes, i a la seva vitrina de trofeus té dos campionats del món de trial (2005 i 2006), diversos guardons en el Campionat del Món d’Enduro i diverses participacions en carreres com el Dakar, entre altres. 

Notícies relacionades

No obstant, la seva carrera a nivell empresarial ha patit diversos revesos i el 2016 va haver de declarar un preconcurs de creditors del qual va salvar-lo el Grup Torrot, mitjançant una inversió de 9,66 milions d’euros. El 2019 la història es repeteix i, per evitar el tancament, la companyia ha pactat amb els 103 treballadors que té repartits entre SaltMadrid Cadis un expedient de suspensió d’ocupació de sis mesos que afectarà el 100% de la plantilla. Els torns de reducció de jornada s’aniran rellevant a partir del pròxim dimarts; mentrestant, els propietaris busquen un nou inversor que injecti diners per tornar a rellançar la històrica firma.

"La producció segueix i anem al dia amb els proveïdors", afirmen fonts de l’empresa, que posen de relleu l’esforç realitzat per no acomiadar ningú. Sobre els motius de per què Gas Gas ha acabat en aquest punt, aquestes mateixes fonts assenyalen l’incendi que va patir la planta de 10.000 metres a començaments de maig de l’any passat. No obstant, fonts sindicals apunten cap a una mala gestió de la direcció i a "pobres" resultats de vendes de les motos de trial elèctriques, el producte estrella pel qual va apostar el Grup Torrot després de la seva entrada. Arguments que des de l’empresa neguen.