Troba el teu habitatge a barcelona

vivenda

El Banc d'Espanya alerta de la sobrevaloració immobiliària a determinades zones

La subgovernadora Margarita Delgado destaca que a Barcelona o Madrid s'han arribat als preus precrisis

rosas44501400 margarita delgado subgobernadora banco de espana190321162808

rosas44501400 margarita delgado subgobernadora banco de espana190321162808

1
Es llegeix en minuts

No es tracta d’una situació generalitzada a tot Espanya, més aviat es concreta en alguns mercats sobreescalfats, però com sigui, el Banc d’Espanya, ha avisat de la sobrevaloració d’actius immobiliaris al mercat espanyol. Així ho ha assenyalat la subgovernadora de la institució, Margarita Delgado, en una conferència pronunciada al Cercle Financer, de CaixaBank, en què va precisar que “no és descartable que es puguin produir sobrevaloracions d’actius localitzades en segments o àrees geogràfiques”, tal com va alertar recentment el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos.

“No és descartable que es puguin tornar a acumular desequilibris estructurals en els balanços de la banca, tal com va passar durant l’etapa prèvia a l’esclat de la crisi”, va comentar la subgovernadora, tot i que va precisar que, pel que fa al crèdit immobiliari, encara s’està lluny de la situació que hi havia abans de la crisi, ja que el nou crèdit immobiliari presenta ràtios de finançament sobre valor de compravenda i d’esforç respecte a ingressos recurrents molt més saludables. 

Localitzacions

Notícies relacionades

El preu de la vivenda tampoc presenta sobrevaloració si ho considerem per al conjunt d’Espanya”, va apuntar. Però sí que va precisar que Madrid i Barcelona són mercats similars, i “hi ha localitzacions on els preus estan arribant als nivells precrisi”, va plantejar la subgovernadora en la seva intervenció.

Delgado va exposar alguns dels riscos a què s’enfronta el sector financer i en concret es va referir a les grans companyies tecnològiques. En aquest sentit, l’anunci recent del llançament del projecte “lliura”, la moneda virtual patrocinada per Facebook, “té unes implicacions potencialment sistèmiques; tan serioses que supervisors, bancs centrals i entitats de crèdit haurem d’avaluar les seves possibles conseqüències”, va dir la número dos del Banc d’Espanya.