Final de la campanya

Avui és l'últim dia per fer la declaració de la renda 2018

La previsió és que la campanya acabi amb 20,35 milions de declaracions presentades, 361.000 més que l'any anterior

 

  / EFE / PÉREZ CABEZA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Campanya de Renda i Patrimoni 2018 finalitza avui, 1 de juliol, l’últim dia disponible perquè els contribuents puguin presentar les seves declaracions d’IRPF, després de la qual cosa l’Agència Tributària realitzarà les devolucions pendents fins que conclogui l’exercici.

El termini per sol·licitar cites prèvies per a la confecció de la declaració de la renda a les oficines de l’Agència Tributària i per qualsevol via va acabar divendres passat, mentre que dimecres passat va ser l’últim dia per presentar les declaracions si el resultat era a ingressar i es volia domiciliar l’ingrés.

El passat 2 d’abril va arrencar la campanya per a la presentació per internet de les declaracions de Renda i Patrimoni 2018, així com per als contribuents que optessin realitzar per telèfon la declaració de renda o a través de l’'app'.

Des del 2 d’abril

Així mateix, des del passat 9 de maig els contribuents han pogut sol·licitar de forma prèvia el servei d’atenció presencial de l’AEAT per a la confecció i presentació de la declaració a les oficines, que va començar el 14 de maig, i es va sumar a la presentació telemàtica i per telèfon que es podia realitzar des del passat 2 d’abril.

Entre les novetats d’aquesta campanya destaquen l’ampliació de l’atenció telefònica i els serveis de l’'app' per facilitar la presentació de les declaracions. Per exemple, els contribuents amb l’'app' instal·lada han pogut accedir a les seves dades fiscals i presentar la declaració sense necessitat de localitzar la casella 475 de la declaració de l’any passat, i s’ha millorat el disseny de l’aplicació.

A més, tota la confecció telefònica de declaracions s’ha concentrat en el pla 'Li truquem', capacitat per fer 500.000 trucades al contribuent

En el moment de presentació de les declaracions a ingressar, s’ha pogut optar pel fraccionament de l’import, de manera que es pot abonar el 60% en el moment de presentar la declaració i el 40% restant, fins al pròxim 5 de novembre, inclusivament, si bé en cap cas poden fraccionar-se autoliquidacions complementàries.

A més, fins al pròxim 22 de setembre es podrà domiciliar el segon termini del fraccionament (40%); aquesta opció serà possible sempre que el primer pagament estigui domiciliat.

Devolucions

Notícies relacionades

Segons les últimes dades facilitades, fins al passat 11 de juny, l’AEAT havia tornat ja 5.296 milions d’euros (+7,2%) a 8,1 milions de contribuents (+6,6%). L’import de les declaracions a tornar va arribar fins aleshores als 7.848 milions (+12,5%), mentre que el de les declaracions a ingressar va ser de 3.885 milions (+20,1%).

L’AEAT preveu que a la Campanya de la Renda 2018, que s’estén des del passat 2 d’abril i fins avui, 1 de juliol, es presentin 20,35 milions de declaracions, 361.000 més que l’any anterior. D’aquestes, 14,31 milions donaran dret a devolució per 10.468 milions, un 4,5% més d’import, mentre que prop de 5,16 milions sortiran amb resultat a ingressar, per import de 10.160 milions.