AEROLÍNIES

Vueling inverteix 30 milions en innovació tecnològica el 2019

La companyia treballa en diverses solucions per ser referent tecnològic

fotografa-003

fotografa-003

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Vueling invertirà durant aquest any 30 milions d’euros en innovació tecnològica –el doble que en el 2016– en el marc del programa 'Vueling Innup', que la companyia va llançar fa any i mig, i amb el qual busca posicionar-se com un delsreferents europeus en la matèria.

El director d’Àrees Corporatives de Vueling, Jorge Saco; el director d’IT, Javi Álvarez, i la cap d’anàlisi de dades de l’aerolínia, Rita Barata, han explicat que la companyia va llançar el programa per oferir solucions digitals i avançar-se a les tendències de futur de la indústria.

En el marc d’aquest, l’aerolínia també va obrir a començaments de 2018 al Prat de Llobregat (Barcelona) un centre de desenvolupament denominat Agile Development Center (ADC Center), i que actualment acull200 professionals del total de 400 que treballen en les tres àrees tecnològiques del programa: IT, Ciència de Dades i l’Innovation Lab.

Jorge Saco ha explicat que el programa d’innovació es basa en quatre pilars: la transformació de la companyia cap a una cultura àgil, la captació i retenció de talent tecnològic, comptar amb un 'portfolio' de solucions digitals i la conversió cap a una companyia basada en dades.

Línia d’experimentació

Rita Barata ha detallat que l’estratègia de 'big data' de Vueling està enfocada a prendre millors decisions a partir d’informació en temps real: "Treballem les dades com si fossin un objectiu de valor per a l’empresa, i una línia d’experimentació".

Notícies relacionades

La companyia està treballant en aplicacions com un 'chatbot' vinculat amb altres suports per realitzar tasques com la compra del bitllet, la realització de la 'facturació' i gestionar les incidències, un assistent en un holograma, així com una aplicació per relacionar-se amb les persones del mateix vol.

L’empresa també ha incorporat a tots els seus departaments una metodologia de treball basada en l’agilitat, en la visualització i analítica de dades i a mantenir un ecosistema interconnectat entre les diferents àrees.