política monetària

Draghi obre la porta a rebaixar els tipus d'interès

El BCE no descarta "estímuls addicionals" per a l'economia si és necessari

JW01. LUXEMBURGO (LUXEMBURGO), 13/06/2019.- El presidente del Banco Central Europeo (BCE), Mario Draghi (i), a su llegada a la reunión de ministros de Economía y Finanzas de la eurozona, este jueves en Luxemburgo (Luxemburgo). El Eurogrupo intenta alcanzar un acuerdo sobre el futuro presupuesto para el área de la moneda única. EFE/ Julien Warnand

JW01. LUXEMBURGO (LUXEMBURGO), 13/06/2019.- El presidente del Banco Central Europeo (BCE), Mario Draghi (i), a su llegada a la reunión de ministros de Economía y Finanzas de la eurozona, este jueves en Luxemburgo (Luxemburgo). El Eurogrupo intenta alcanzar un acuerdo sobre el futuro presupuesto para el área de la moneda única. EFE/ Julien Warnand / JULIEN WARNAND (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) deliberarà les "pròximes setmanes" sobre com adaptar, en funció dels riscos per a l’estabilitat dels preus, els diferents instruments a la seva disposició, incloent-hi ajustaments en l’orientació futura l’entitat, així com baixades dels tipus d’interès o la reactivació del programa de compres, segons ha indicat el president de la institució, Mario Draghi, que considera que en absència d’una millora de les perspectives "seran necessaris estímuls addicionals".

En aquest sentit, el president del BCE, Mario Draghi, ha reconegut que la perspectiva de riscos per a l’eurozona continua a la baixa, i amenaces com el proteccionisme, els factors geopolítics o les vulnerabilitats d’economies emergents "no s’han dissipat".

"En absència de millores, de manera que el retorn sostingut de la inflació al nostre objectiu es vegi amenaçat, es requeriran estímuls addicionals", ha defensat Draghi en el seu discurs inaugural del fòrum de bancs centrals que anualment organitza el BCE a la localitat portuguesa de Sintra.

D’aquesta manera, el banquer italià ha reiterat la disposició de l’òrgan de Govern del BCE a ajustar la seva orientació de futur sobre la política monetària de la institució, així com a rebaixar els tipus d’interès, avaluant mesures per mitigar qualsevol efecte col·lateral negatiu, a més de remarcar que el programa de compres netes d’actius de l’entitat "compta amb un marge considerable".

Notícies relacionades

Draghi, el mandat al capdavant del BCE del qual expira el pròxim 31 d’octubre, ha precisat que els límits aplicats sobre les diferents eines són específics respecte de les contingències a abordar, i per això ha remarcat que el BCE farà ús de tota la flexibilitat del seu mandat per complir-lo i ho tornarà a fer per respondre a qualsevol repte futur per a l’estabilitat de preus."

En aquest sentit, rememorant les seves paraules del 2014 a Amsterdam, Draghi ha recordat que el BCE "no té tabús" per recórrer a mesures no convencionals.