mercat laboral

Set de cada 10 empresaris de la Trobada del Pirineu preveu crear ocupació

El conclave empresarial l'inaugura el president de la Generalitat Quim Torra i el clausura el Ministre de Foment, José Luis Ábalos.

torra-1

torra-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 67% dels 143 empresaris que han contestat les preguntes del baròmetre de la 30 Trobada Empresarial al Pirineu preveu crear ocupació en els pròxims sis mesos. Així ho han manifestat en una enquesta elaborada en la 30 Trobada Empresarial al Pirineu, inaugurada aquest dijous pel president de la Generalitat Quim Torra i serà clausurada divendres pel Ministre de Foment, José Luis Ábalos.

Notícies relacionades

Preguntats sobre l’evolució de la facturació en els seus negocis han contestat 129 empresaris, un 81% dels quals té previst incrementar la facturació, un 13% no preveu creixement i un 7% ha assegurat que ho desconeix. El 34% dels 143 empresaris considera que la robotització i la intel·ligència emocional crearan ocupació, un altre 30% pensa que causaran una disminució, el 24% preveu un efecte neutral i el 13% afirma que no ho sap.

Un 64% de 135 empresaris afirma que la seva empresa té política de sostenibilitat i medi ambient, un 15% no en té i un 21% afirma que no en disposa en l’actualitat. A la pregunta sobre quin impacte espera que tingui en el seu negoci el cicle electoral de les eleccions municipals, generals i europees han contestat 138 empresaris, un 43% dels quals respon que serà neutral, un 28% espera que sigui positiu, un 12% afirma que serà negatiu, mentre que un 18% no ho sap.