cimera empresarial

El Cercle veu vies per al diàleg i l'acord polític

El prestigiós fòrum reclama unitat parlamentària per ser forts a Europa

cercle

cercle / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala / Júlia Regué

El president del Cercle d’EconomiaJuan José Brugera, ha insistit en la necessitat d’insistir en la via del diàleg i l’acord al presentar el president del Govern, Pedro Sánchez, en la clausura de la 35a Reunió del Cercle d’Economia a Sitges. S’ha mostrat convençut que “hi ha vies de sortida” al conflicte i que “no estem condemnats al fatalisme”.

Segons el parer de Brugera, tant el vicepresident Pere Aragonès, com el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, han obert durant les sessions d’aquests dies a Sitges camins per al consens. El primer, al proposar la recuperació de la declaració de Pedralbes i apostar perquè tornin les empresa que van traslladar la seva seu social. El segon, per reclamar al Govern que faci una declaració “clara i inequívoca” que no agafarà el camí de la unilateralitat que, segons el seu parer, contribuirà al retorn de seus empresarials. 

“L’any transcorregut no ha fet més que demostrar la necessitat de progressar en la via del diàleg, la transacció i l’acord”, ha explicat el president del Cercle. “Hem de fer nostra la cultura de la negociació i el pacte” una vegada que les últimes eleccions han enterrat el bipartidisme, ha insistit.

Unitats supranacionals

Brugera també ha lloat els esforços de Sánchez perquè Espanya guanyi pes a Europa, ja que cal fer front a reptes com la immigració o el medi ambient als quals només es pot respondre “des d’unitats supranacionals com la UE”.

Notícies relacionades

També ha convidat a encarar el deteriorament de la condicions laborals especialment de les generacions més joves. “No ens podem conformar. Competir en aquest món obert i digitalitzat requereix un esforç que han d’assumir les companyies, però també les administracions”, ha afirmat davant d’un nombrós auditori d’empresaris i directius.

El president del Cercle ha demanat que “una àmplia majoria de les forces parlamentàries ha de ser capaç d’aconseguir una agenda europea comuna”.