Reunió del Cercle

Aragonès convida el PSOE a "sortir de l'immobilisme" per negociar

El vicepresident s'imposa com a objectiu aconseguir la tornada de seus socials d'empreses

48412629 601

48412629 601

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El vicepresident Pere Aragonès convida a recuperar "la declaració de Pedralbes del desembre del 2018" en què es reconeixia l’existència d’"un conflicte que requereix una solució política". Durant la seva intervenció en laXXXV Reunió Cercle d’Economia, el responsable de les finances catalanes ha instat a "vèncer l’immobilisme" en el qual veu sumit el PSOE.

També ha considerat que s’ha d’aconseguir que tornin moltes de les seus socials que es van traslladar després de l’1-O. "Si volem recuperar el prestigi i generar autoconfiança, és un pas necessari i hem de fer-ho possible", ha sentenciat. 

Davant empresaris i directius en la cita anual que el Cercle convoca a Sitges, ha recordat que la declaració de Pedralbes "és un bon principi" perquè ni els independentistes han de renunciar d’entrada als seus objectius ni el Govern espanyol als seus.

"Hem de sortir de la zona de confort. Des de l’independentisme estem disposats a fer-ho. S’ha de decidir des de la política el que és un conflicte polític. Una sentència, encara que sigui dura, no eliminarà l’independentisme o potser l’augmentarà", ha sentenciat.

Retirar la intervenció

També ha exigit la retirada de la intervenció financera de la Generalitat per part de l’Estat el 2015. "Avui, la Generalitat estén tota l’autoritat política o moral per exigir que la intervenció financera del 2015 ha de ser retirada". Segons el seu parer, en l’actualitat, aquesta intervenció "només es pot justificar per un prejudici ideològic, no com una mesura de prudència financera".

Aragonès, amb un discurs molt menys dramàtic que el president Quim Torra el dia anterior i molt més conciliador, ha recordat que des de la Generalitat "el treball s’ha fet, amb la reducció del camí de dèficit públic, des de l’1,95% del PIB fins al 0,44%, cosa que suposa més de 3.300 milions d’euros. Ha destacat que el Govern català ha complert "clarament" els objectius d’estabilitat, mentre que l’Executiu central, que és el que els estableix, no ho ha fet.

El vicepresident ha admès que és necessari un paper més gran del sector públic i superar les polítiques d’austeritat. Segons el seu parer, oblidar els objectius a mitjà i llarg termini, que requereixen inversió, és una amenaça per al creixement futur.

Notícies relacionades

En aquest context, Aragonès ha proposat una agenda catalana per a la prosperitat, amb aspectes que afecten l’energia i el benestar de les persones.

rad>