Sindicats

CCOO demana al PSOE i Unides Podem que tanquin un pacte de legislatura immediatament

El secretari general, Unai Sordo, exigeix estabilitat per abordar les reformes laborals que van quedar pendents en la legislatura anterior.

unai-sordo

unai-sordo / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Una cop superada la marató electoral que ha deixat enrere unes eleccions generals, europees, autonòmiques i municipals, CCOO considera que ja és moment que el PSOE Unides Podem tanquin un "acord de legislatura". Així ho ha afirmat el secretari general de l’organització, Unai Sordo, aquest dimarts en una roda de premsa, en la qual ha insistit que "es donen les condicions per a un Govern progressista a Espanya" que encari les reformes laborals que van quedar pendents en la legislatura passada.

"CCOO no acceptarà ni succedanis ni barreres", ha declarat Sordo, en relació amb aquelles modificacions legislatives que van quedar en un calaix durant el primer mandat de Pedro Sánchez, que des del PSOE van justificar per una aritmètica parlamentària difícil. Amb els números que van deixar les urnes del passat 28 d’abril, des de CCOO consideren que aquest argument ja no és vàlid.  I Sordo ha avisat el PSOE: Les derogacions de les reformes laborals del 2010 i del 2012 "és la condició prèvia per abordar la reforma del’Estatut dels Treballadors", ha afirmat. Una reforma que el PSOE portava en el seu programa electoral.

Notícies relacionades

Per encarar tots aquests reptes la central considera indispensable un períoded’estabilitat política, que passa perquè el PSOE i Unides Podem "es posin d’acord en un programa de transformació [...] i de legislatura". I en aquest sentit, i en relació amb el recent cicle electoral, Sordo també ha considerat que "ha sigut la mobilització de la classe treballadora d’aquest país la que ha evitat l’ascens de les tres dretes, que no ho oblidin ni el PSOE ni Unides Podem", ha afirmat Sordo, assenyalant que les noves reformes han "de millorar les condicions de vida de les classes populars". 

Que la CEOE s’impliqui

El secretari general de CCOO ha demanat en la seva intervenció "corresponsabilitat" a la gran patronal espanyola CEOE i que aquesta s’impliqui en el procés de reformes que demana emprendre el pròxim Executiu. Sordo ha rebaixat el to respecte a rodes de premsa passades pel que fa a la seva relació amb l’organització empresarial, a la qual ha exigit que "no es refugiï en cap tacticisme polític".