Conflicte laboral

La Diputació de Barcelona paralitza la convocatòria de 660 places d'ocupació pública després de la pressió sindical

L'ens públic retira els criteris per accedir a un total de 660 places després les centrals protagonitzessin una tancada a la seu central

zentauroepp9919856 diputacio barcelona180523212116

zentauroepp9919856 diputacio barcelona180523212116 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La Diputació de Barcelona ha fet marxa enrere i ha paralitzat la convocatòria de 660 places d’ocupació pública després que una vintena de delegats sindicals protagonitzessin una tancada de protesta a la seu central de l’ens públic aquest dijous al matí. Així ho han confirmat tant fonts de l’organisme com de les centrals. La Diputació estava en tràmits de publicar al seu diari oficial les bases reguladores de la nova oferta d’ocupació, sense haver-les negociat prèviament amb els representants dels treballadors. Fonts consultades dels sindicats han afirmat que el principal motiu de rebuig ha sigut que els criteris minimitzaven l’experiència acumulada pels interins que estan ja exercint.

Notícies relacionades

La convocatòria d’ocupació pública correspon al Pla d’Actuació en Matèria d’Ocupació (PAMO), del període 2016-2017, i segons han coincidit Diputació i sindicats les seves bases reguladores tornaran a la Taula General de Negociació de la Diputació per ser consensuades entre l’ens públic i els sindicats amb representació (CCOOUGTIntersindical-CSC i CGT). El procés es pot allargar, ja que fins al 29 de maig no es constitueix la junta de personal dels treballadors, atès que acaben de passar un procés d’eleccions sindicals, i el diumenge 26 de maig són eleccions municipals, que reconfiguraran al seu torn la direcció de la Diputació. És a dir, com a mínim fins al juny no es constituirà la taula negociadora i la convocatòria pot dilatar-se més enllà de setembre. 

A la plantilla de la Diputació de Barcelona hi ha al voltant de 3.900 treballadors, dels quals, segons càlculs sindicals, uns 1.300 són interins. L’elevat nombre de personal eventual a la Diputació és una constant al sector públic durant els últims anys. Diverses centrals coincideixen a denunciar que alguns dels treballadors interins que actualment presten serveis a la Diputació porten més de 10 anys en l’esmentada situació. Segons les últimes dades de l’enquesta de població activa (EPA) del primer trimestre del 2019, prop d’un de cada quatre treballadors del sector públic tenien un contracte temporal.