GUERRA COMERCIAL EUA-XINA

¿Com t'afecta la ruptura amb Google si tens un Huawei?

Tant l'empresa com Google i Android asseguren que els qui tinguin actualment un dispositiu d'aquesta marca no tindran problemes

A 3-D printed Android logo is seen in front of a displayed Huawei logo in this illustration picture May 20  2019  REUTERS Dado Ruvic Illustration

A 3-D printed Android logo is seen in front of a displayed Huawei logo in this illustration picture May 20 2019 REUTERS Dado Ruvic Illustration / DADO RUVIC (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La notícia que Google trencava relacions comercials amb Huawei en compliment de la directiva de Donald Trump que prohibeix a empreses dels EUA fer negocis amb firmes estrangeres sospitoses d’espionatge ha desencadenat les alarmes entre els usuaris de telèfons mòbils, tauletes i altres dispositius de la marca xinesa, milions de persones a tot el món. Intentarem a continuació aclarir els dubtes d’aquells que tinguin un dispositiu Huawei.

La decisió de Google suposarà que, tret que es recondueixi la situació, que s’emmarca en la guerra comercial de Trump contra la Xina, els dispositius de Huawei no tindran les actualitzacions i aplicacions de Google. Això no afectarà els que ja tinguin un Huawei ni els productes que es trobin a les botigues, sinó els productes que en el futur llanci Huawei. Els 'smartphones’, tauletes i altres productes de Huawei que ja tenim o que estan a la venda al mercat ja venen amb Android

El problema o els dubtes que persisteixen és precisament què passarà amb els dispositius que Huawei llanci en el futur o què passarà en el moment en què Google llanci una nova versió del seu sistema Android.

Les empreses afectades –Huawei, Google i Android– s’han afanyat a aclarir conceptes.

Huawei

El gegant tecnològic assegura en un comunicat que continuarà proporcionant actualitzacions de seguretat i serveis postvenda a tots els ‘smartphones’, tauletes i dispositius Huawei i Honor, tant als que s’hagin venut com als que continuen sent en estoc a tot el món. 

La firma recorda que "ha contribuït considerablement al desenvolupament i creixement d’Android al voltant del món". "Com a ‘partner’ clau d’Android, hem treballat conjuntament amb la plataforma de codi font obert per desenvolupar un ecosistema que ha beneficiat tant la indústria com els usuaris", afegeix el comunicat de Huawei, que insisteix que continuarà actualitzant els seus equips.

Fa "anys" que Huawei treballa per afrontar un "escenari de supervivència en condicions extremes" amb "plans de contingència que podrien activar-se de la nit al dia", ha explicat per la seva part He Tingbo, presidenta de HiSilicon, fabricant de microprocessadors de la tecnològica. Aquest pla B permetria a Huawei continuar amb el seu negoci en cas que no puguin adquirir xips i tecnologies avançades dels Estats Units.

Google

Google afirma que qui ja tingui un Huawei no tindrà problemes: hi continuarà havent actualitzacions i l’'app' Google Play continuarà funcionant.

Android

Notícies relacionades

Android ha respost a preguntes d’usuaris a Twitter que serveis com Google Play o Google Play Protect continuaran funcionant als actuals dispositius Huawei.

Empreses d’advocats com Legalitas ja s’han posat en marxa per si de cas i aconsellen als propietaris de productes Huawei que presentin reclamacions al fabricant si es queden sense serveis i actualitzacions d’Android. En un comunicat, Legalitas assenyala que Huawei, igual com la resta de les marques, al comercialitzar un telèfon mòbil no només ven l’"aparell físic", sinó el sistema operatiu, sense el qual el mòbil no pot funcionar correctament. I expliquen que a la mateixa web de Huawei es contempla que la garantia del producte inclou el funcionament del 'software'.