vigilància de comptes

L'Audiència Nacional confirma una multa d'un milió a Deloitte

El regulador va sancionar la firma per les auditories fetes al Santander el 2011

1
Es llegeix en minuts

L’Audiència Nacional ha confirmat la multa d’un milió d’euros imposada per l’Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes (ICAC) a Deloitte, per una “infracció greu” a les auditories realitzades sobre els comptes anuals del grup Banco Santander de l’exercici del 2011.

La sanció va ser recorreguda per Deloitte davant l’Audiència Nacional, que ara rebutja l’esmentat recurs. L’ICAC va imposar el maig del 2017 una sanció a la firma per les auditories realitzades sobre els comptes anuals consolidats del Banco Santander i societats dependents i les individuals d’aquesta entitat bancària corresponents a l’exercici 2011, que van concloure amb sengles informes emesos amb data 27 de febrer del 2012.

Notícies relacionades

Els càrrecs imputats per l’ICAC, que ara avala l’Audiència Nacional, són dos, un dels qualsla desproporció dels honoraris per activitats de no auditoria respecte dels d’auditoria, una cosa que afecta la independència de l’auditora.

El segon es refereix a la realització de determinats treballs de no auditoria (consultoria) executats per una persona que també va participar posteriorment en els treballs d’auditoria.

Temes:

Santander