AEROLÍNIA

EasyJet perd 249 milions en el seu primer semestre

La principal causa de les pèrdues és la difícil condició comercial

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aerolínia EasyJet va registrar unes pèrdues brutes de 218 milions de lliures (249 milions d’euros) en el seu primer semestre (fins al març), respecte al mateix període de l’any passat. La principal causa van ser les difícils condicions comercials i els costos del petroli.

En el comunicat remès a la Borsa de Valors de Londres, la companyia assegura que aquesta xifra és quatre vegades més gran a les pèrdues registrades durant els mateixos mesos del 2018, quan van arribar a 54 milions de lliures (61 milions d’euros).

Les pèrdues abans d’impostos van ser de 272 milions de lliures (311 milions d’euros). Mentre que les pèrdues operatives es van situar en 255 milions de lliures (291 milions d’euros), davant els 56 milions de lliures (64 milions d’euros) del període anterior.

Els ingressos totals de l’aerolínia van arribar a 2.343 milions de lliures (2.681 milions d’euros), la qual cosa suposa una alça del 7,3% davant el període anterior.

Notícies relacionades

Malgrat els resultats, el nombre de passatgers es va veure incrementat en 4,9 milions fins als  41,6 milions, un 13,3% més que en el mateixos mesos del 2018.

El conseller delegat de l’aerolínia, Johan Lungren, va assenyalar que els resultats eren esperats i que, malgrat les difícils condicions comercials, l’empresa va transportar més de 41 milions de passatgers i va rendir bé amb una caiguda de les cancel·lacions del 54%. A més, assegura que l’aerolínia està centrada a aportar als passatgers "cost-qualitat, puntualitat i un gran servei al client".

Temes:

Easyjet