03 juny 2020

Anar al contingut

Eurostat

L'atur a la UE va baixar una dècima, al 6,5%, fins al març

Els 28 estats membres han reduït de mitjana sis dècimes el seu atur durant l'últim any

Gabriel Ubieto

L'atur a la UE va baixar una dècima, al 6,5%, fins al març

LUIS TEJIDO

L’atur  persisteix en la seva tendència descendent en les economies europees i va tancar el primer trimestre una dècima per sota de la xifra amb què va acabar el 2018. La taxa d’atur es va situar fins al març en el 6,5% en la mitjana dels 28 estats membres de la Unió Europea (UE), segons les últimes dades d’Eurostat publicades aquest dimecres. Espanya, a falta que es coneguin les dades de Grècia, es va posicionar com l’economia amb una taxa d’atur més gran, del 14,1%.

L’atur a la UE acumula fins a 24 trimestres de continus descensos, des del segon trimestre del 2013, quan va arribar al seu pic màxim, amb l’11% d’aturats. Respecte a l’any passat, la taxa de desocupats ha baixat a la UE sis dècimes. Més moderada és la creació d’ocupació en el conjunt de la zona euro, que va situar fins al març la seva taxa d’atur en el 7,8%. Una dècima per sota de la del trimestre anterior i set dècimes per sota del mateix trimestre de l’any anterior. 

De les 28 economies que formen la UE, l’atur ha baixat en el primer trimestre respecte a l’anterior en 15, s’ha mantingut a una (Bèlgica) i ha pujat en quatre (Dinamarca, Luxemburg, Lituània i Suècia).

Temes: Atur