impostos

La presentació de la declaració de renda en oficines comença dimarts

Els contribuents poden demanar cita per a atenció presencial des de dimarts passat

REBAIXA DE L’IRPF. Una oficina d’Hisenda, durant la campanya de la renda.

REBAIXA DE L’IRPF. Una oficina d’Hisenda, durant la campanya de la renda. / AGUSTÍN CATALÁN

2
Es llegeix en minuts

Els contribuents poden començar a confeccionar des d’aquest dimarts que ve, 14 de maig, la declaració de la renda 2018 a les oficines del’Agència Tributària  i en altres entitats col·laboradores, prèvia sol·licitud de cita, que es podia fer ja des de dijous passat.

La sol·licitud de la cita prèvia,cita prèvia que podrà demanar-se fins al 28 de juny, tres dies abans que s’acabi la campanya l’1 de juliol, es pot fer per internet en qualsevol moment del dia, a l’‘app’ de l’AEAT o trucant alstelèfons 901 22 33 44 o 91 553 00 71 de dilluns a divendres, en horari de 9 a 19 hores.

Els contribuents podran presentar la declaració amb resultat a tornar a ingressar (domiciliant el pagament) a les oficines de l’AEAT, comunitats autònomes i ens locals, mentre que poden fer el mateix en els casos que resulti a ingressar (sense domiciliar) a les oficines de les entitats financeres col·laboradores.

Serveis

No obstant, també es pot presentar la declaració de la renda a travésd’internet, mitjançant Renda WebRenda Web, amb l’aplicació mòbil o de manera telefònica amb el pla ‘Li Truquem’, pel qual l’AEAT truca als contribuents i els confecciona i presenta la declaració per telèfon. Per a aquesta campanya l’AEAT ha ampliat els serveis en l’‘app’ i incrementa la seva capacitat global per arribar a les 500.000 trucades.

A la campanya de l’any passat es van presentar 2,17 milions de declaracions a través del servei d’assistència presencial en oficines, el que va suposar entorn de l’11% del total.

Dates importants

La campanya de la renda i patrimoni del 2018 va començar el 2 d’abril per a la presentació telemàtica i per telèfon, mentre que l’atenció presencial a oficines començarà el 14 de maig. La data límit per sol·licitar domiciliacions de declaracions a ingressar és el 26 de juny, i dos dies més tard, el 28 de juny, acaba el termini per sol·licitar cita prèvia per qualsevol via, ja que la campanya acaba l’1 de juliol.

 L’Agència Tributària preveu que a la campanya de la renda 2018 es registrin 20,35 milions de declaracions, cosa que suposa un augment de l’1,8%, dels que 16,53 milions seran individuals (+2,4%) i 3,81 milions conjuntes (-0,8%). És la primera vegada en què no es pot entregar la declaració en paper.no es pot entregar la declaració en paper

Dret a devolució

Notícies relacionades

D’aquest total, 14,31 milions donaran dret a devolució, un 2,4% menys, per un import de 10.468 milions d’euros (+4,5%), mentre que 5,16 milions sortiran amb resultat a ingressar, un 1% menys, per import de 10.160 milions (-2,1%), per l’exempció de les prestacions de paternitat i les deduccions recollides en els Pressupostos de 2018.

Així mateix, estima que hi haurà unes 875.000 declaracions negatives i d’altres, cosa que suposa un increment del 9,9% respecte a l’any anterior. Amb aquestes xifres, l’AEAT calcula que es registrarà un resultat net negatiu de 308 milions d’euros, davant el positiu de 365 milions d’euros de l’any passat.