114,4 milions

Grifols va retallar els guanys un 20% fins al març

La multinacional va atribuir la baixada dels beneficis a despeses per transaccions corporatives i l'evolució dels tipus d'interès

31546922 591

31546922 591

2
Es llegeix en minuts

La multinacional catalana d’hemoderivats Grifols va guanyar 114,4 milions d’euros en el primer trimestre, un 20,2% menys pels costos de l’expansió internacional. Grifols va atribuir la retallada dels beneficis a despeses no recurrents lligades a transaccions corporatives i a més despeses financeres derivades de l’evolució dels tipus d’interès i del canvi de normativa comptable, segons una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els ingressos de la multinacional van pujar un 13,1%, fins als 1.156,8 milions d’euros, tot i que el benefici brut d’explotació (ebitda) el va fer baixar una mica, el 2,7%, fins als 305,6 milions. La divisió principal de Bioscience, relacionada amb la fabricació i la comercialització de medicaments derivats del plasma, va facturar 915,6 milions, un 13,4% més.

Quant a la divisió de Diagnòstic, dedicada a la fabricació i el desenvolupament d’aparells, instrumentació i reactius per a la medicina transfusional, com ara les proves de tipus sanguini o les de compatibilitat entre donant i pacient previs a una transfusió, va generar 165,48 milions, el 0,3% més.

La divisió hospitalària va sumar uns ingressos de 30,5 milions, un 11,6% més, mentre que l’anomenada Bio Supplies, que integra principalment les vendes de productes biològics per a ús no terapèutic, va generar 51,5 milions, un 97% més, amb el que es consolida com la tercera divisió en volum de negoci per a la multinacional.

Els EUA i el Canadà

Grifols continua generant als Estats Units i al Canadà bona part dels seus ingressos (68,8%), ja que aquesta àrea geogràfica li va aportar 795,7 milions, un 17,1% més, mentre que la Unió Europea li va aportar 205,6 milions, un 14,8% més, i la resta d’àrees geogràfiques 155,45 milions més, un 5,4% menys.

Els consellers delegats de Grifols, Raimon Grífols Roura i Víctor Grífols Deu, han assegurat en un comunicat que els resultats són fruit dels "importants esforços realitzats en totes les divisions, especialment en la divisió de Bioscience." Grifols va invertir 89,3 milions en R+D+i, el 21,5% més, i va destinar 64,9 milions d’euros més a inversions productives, mentre comptava amb una liquiditat pròxima a 1.000 milions, entre efectiu (577 milions) i línies de finançament no disposades (410 milions).

Notícies relacionades

La nova normativa comptable ha tingut un impacte sobre el deute de Grifols de 711 milions d’euros i de 7,7 milions en arrendaments. El gegant dels hemoderivats va assolir al març un acord d’aliança estratègica amb Shangai RAAS per la qual adquirirà el 26,2% dels drets econòmics i de vot d’aquesta empresa xinesa a canvi d’una participació del 40% d’aquesta a Grifols Diagnostic Solutions (GDS), filial 100% de Grifols.

Mentrestant, Grifols continua amb els seus avenços en l’estudi Ambar (Alzheimer management by albumin replacement), que intenta demostrar que es pot frenar l’evolució de l’alzheimer combinant l’extracció periòdica de plasma i substituint-lo per una solució d’albúmina, una proteïna plasmàtica.

Temes:

Grifols