EVOLUCIÓ DELS INDICADORS

El trànsit portuari de mercaderies va créixer un 3,5% en el primer trimestre a Espanya

buque-en-puerto-de-algeciras

buque-en-puerto-de-algeciras

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso

El trànsit portuari continua mostrant la bona marxa de l’economia espanyola. Més de 140 milions de tones de productes van passar pels ports espanyols en el primer trimestre de l’any, amb un increment del 3,5% respecte al mateix període de l’any anterior. Els 46 recintes portuaris gestionats per 28 autoritats portuàries i coordinats per l’organisme públic Ports de l’Estat van incrementar la manipulació de tota mena de mercaderies, amb creixements del 9,1% en mercaderia general convencional i una mica menys en contenidors (+4,6%). Els granels líquids, amb 45,2 milions de tones, van créixer l’1,6%, i els granels sòlids, amb 24,5 milions de tones, es van incrementar el 0,5%.

El trànsit de mercaderies, és a dir, mercaderies que utilitzen els ports espanyols per ser redistribuïdes a tercers països, va superar els 37,3 milions de tones, amb un increment del 5,65%. Aquesta dada confirma la preferència de moltes navilieres del món per utilitzar enclavaments portuaris espanyols com a plataformes logístiques en les seves diferents connexions entre continents.

Notícies relacionades

El transport marítim de vehicles industrials carregats de mercaderies, el denominat trànsit ro-ro, continua guanyant adeptes en les cadenes logístiques, de manera que una part de la mercaderia general, és a dir 16,3 milions de tones, es van embarcar en règim de trànsit ro-ro, amb un increment del 10,47%.

Igualment, el trànsit de contenidors (mesurat en TEU=contenidors de 20 peus), el més utilitzat per al transport de mercaderia general, va superar els 4,2 milions de TEU, amb un increment del 5,5%. El trànsit total de passatgers va superar els 6 milions de persones, de les quals 4,2 milions van ser de línies regulars i 1,79 milions de creuer. Ha sigut precisament l’increment del trànsit de creueristes, +8,95%, el que ha permès que la pujada conjunta en el trànsit de passatgers se situés en el 4,76%.

Temes:

Ports