esdeveniment firal

El comerç mundial se cita entorn del Saló de la Logística de Barcelona

El CZFB fa coincidir amb la fira tres congressos internacionals que reuneixen operadors de Llatinoamèrica, Europa i el Mediterrani

intradesummit-bcn

intradesummit-bcn

3
Es llegeix en minuts

"Serem els amfitrions del comerç mundial i el nostre propòsit és crear xarxes que romanguin més enllà del 28 de juny". Pere Navarro, delegat especial del Govern espanyol al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha presentat aquest dimarts els tres esdeveniments internacionals relacionats amb el comerç internacional, la logística i les duanes que coincidiran per primera vegada en un mateix marc. En aquest cas durant el saló de la logística (SIL), que el Consorci organitza juntament amb la Fira de Barcelona, amb eDelivery Barcelona Expo & Congress i el Congrés Mundial de Zones Franques entre el 26 i el 28 de juny.

L’InTrade Summit BCN engloba en un mateix esdeveniment el congrés d’Alacat 2019 –la trobada més important d’operadors logístics i agents de càrrega de Llatinoamèrica–, el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats (OEA) i el MedaLogistics Summit, que organitza l’Associació de Cambres de Comerç del Mediterrani. "Som acompanyants del Saló de la Logística (SIL) des dels seus inicis i ha contribuït que Barcelona es converteixi a la capital de la logística i el comerç del Mediterrani", ha comentat el president  de l’associació, Anwar Zibaoui. 

Zibaoui, a més, ha dit que l’àrea del Mediterrani és una "petita representació del món", on hi conviuen països rics i pobres. "Per això, connectar ports, comerç i economies és una forma que la bretxa de la riquesa entre aquests països es tanqui una mica", ha destacat. 

Un vincle entre l’Amèrica Llatina i Europa

El congrés Alacat forma part de l’InTrade Summit BCN, tal com ja va passar el 2016. El seu president, Galo Molina, ha explicat que “el congrés es focalitzarà en la logística 4.0 i la digitalització, les 'start-ups’, les noves tendències tecnològiques que venen i amb què hem de comptar.”

Per la seva banda, la tercera edició de la trobada d’ OEA comptarà amb l’assistència de més de 300 professionals del col·lectiu duaner i del comerç internacional, i centrarà el seu contingut en la importància de la seguretat en el transport. En aquest sentit, Antonio Llobet, president de l’Associació Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats, Duaners i Logístics, ha comentat que “aquest any debatrem amb especial atenció els aspectes clau de la seguretat en els processos i en les entregues del comerç, ja que aquest tema ens involucra a tots els participants de la cadena logística en totes les seves baules, des dels importadors i exportadors fins als agents de duanes, navilieres, transportistes, transitaris, consignataris, operadors de terminals i les institucions que hi intervenen”.

Notícies relacionades

El 25 de juny també tindrà lloc la 23a edició del congrés i assemblea de l’AZFA –Associació de les Zones Franques de les Amèriques–, organització que representa 24 països, 600 zones franques, 10.000 empreses i un milió de llocs de treball directes. El seu president, Gustavo González, ha comentat que "a Barcelona, en un mateix moment i en un mateix lloc, es reuniran tots els actors del comerç mundial i, per descomptat, els 24 països de la nostra associació també han volgut ser partícips d’aquesta fita històrica. Iberoamèrica és la regió en la qual les zones franques han representat l’impuls més gran al desenvolupament econòmic dels seus respectius països i la seva presència a Barcelona resulta essencial per assolir els objectius que ens hem proposat", ha comentat.

Sinergies i oportunitats 

L’InTrade Summit BCN se celebrarà en paral·lel amb els diferents esdeveniments lligats a la fira de la logística. "La suma de tots aquests importantíssims esdeveniments generarà grans sinergies i oportunitats de negoci per a tots els participants. Durant 3 dies les personalitats més rellevants i influents del sector del comerç internacional estaran presents a Barcelona", ha assegurat la directora general del CZFB i del SIL, Blanca Sorigué.

Temes:

Comerç