TRANSPORTS

Flixbus compra Isilines i Eurolines

zentauroepp47984204 files  in this file photo taken on may 19  2015 a bus of the190503125925

zentauroepp47984204 files in this file photo taken on may 19 2015 a bus of the190503125925 / THOMAS SAMSON

1
Es llegeix en minuts

El grup alemany Flixbus ha acordat amb el francès Transdev la compra de les marques Isilines i Eurolines. La companyia es queda sola en el transport interurbà per autobús a França juntament amb Ouibus.

En un comunicat conjunt, les dues empreses van anunciar la integració de les quatre línies interiors que Isilines tenia a França, i Eurolines, que cobria servei a 25 països.

Els mercats operats per Eurolines passaran a estar supervisats per dirigents de Flixbus en aquests països. A partir d’aquest acord, els equips de les dues companyies treballaran per integrar les seves organitzacions i xarxes.

El president de Transdev, Thierry Mallet, afirma que la cessió d’aquestes filials al final d’unes negociacions iniciades el 4 de març és conseqüència del seu nou pla estratègic, que busca centrar-se en el transport públic urbà i en el transport per a les empreses.

Yvan Lefranc-Morin, el director general de Flixbus, l’altra empresa afectada, va recalcar que la posada en comú de les seves activitats amb les d’Isilines i Eurolines reforça la seva xarxa europea i afavoreix el seu creixement futur en mercats clau.

Notícies relacionades

El mercat del transport interurbà francès es va liberalitzar el 2015, quan Emmanuel Macron, el llavors ministre d’Economia, així ho va decidir. Des d’aleshores, es va generar molta competència en aquest sector amb la creació de noves empreses que finalment van tenir pèrdues.

La majoria d’aquestes empreses van desaparèixer i va quedar Flixbus, que es va posicionar com a líder europeu del sector amb més de 100 milions de passatgers transportats des del 2013, i Ouibus, companyia creada per la ferroviària estatal SNCF i venuda a Blablacar després de perdre 200 milions d’euros.