MOVIMENTS ACCIONARIALS

EQT, Miles Capital i Alba llancen una OPA sobre el 55,79% de Parques Reunidos per 630 milions

La firma puja en borsa fins al 30% després de conèixer-se l'oferta

parque-de-atracciones-de-madrid-de-parques-reunidos

parque-de-atracciones-de-madrid-de-parques-reunidos

3
Es llegeix en minuts

Els fons EQT i Miles Capital i la firma Alba Europe, participada per Corporación Financiera Alba, han llançat una oferta pública d’adquisició d’accions (OPA) de caràcter voluntari sobre el 55,79% de Parques Reunidos per 630,65 milions d’euros, a raó de 14 euros en efectiu per títol, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El 44,21% ja està compromès, segons EQT.

Aquest preu representa una prima d’aproximadament el 29,2% sobre el preu de tancament d’ahir de les accions de Parques Reunidos (10,84 euros) i del 33,4% sobre el preu mitjà ponderat per volum de les accions de la companyia corresponent a l’últim mes (10,49 euros).

Parques Reunidos va ser creada el 1967, amb el nom de Parque de Atracciones Casa de Campo de Madrid i s’ha transformat en un negoci internacional especialitzat en la gestió de parcs de lleure. Compta amb més de 60 parcs en països d’Europa, Amèrica del Nord, el Pròxim Orient i Austràlia.

Les accions de Parques Reunidos s’han arribat a disparar gairebé un 30% en borsa després de l’anunci de l’opa de Corporación Financiera Alba i les societats d’inversió EQT i Miles Capital. Es tracta d’una oferta sobre el 100% del capital i que suposa valorar el conjunt de Parques Reunidos en 1.130 milions. L’èxit o fracàs de l’operació s’haurà de substanciar en tres setmanes. 

Atès que Corporación Financiera Alba i Miles Capital ja participen en l’accionariat de Parques Reunidos, l’oferta es dirigeix de manera efectiva al 55,79% del capital que no controlen, cosa que suposarà un desemborsament d’aquests 630 milions d’euros. El preu en borsa s’acosta als 14 euros per acció ofert en l’opa.

La societat oferent, Piolin BidCo, en la qual participen EQT, Miles Capital i Alba Europe, accionistes de referència aquests dos últims de Parques Reunidos, ha assegurat que disposa de prou recursos financers, que inclouen deute bancari ja assegurat per afrontar el total de la contraprestació de l’oferta, que se satisfarà en la seva totalitat en efectiu i estarà garantida per un aval bancari.

Condicionants

Les accions de Parques Reunidos titularitat de Miles Capital, que posseeix entorn d’un 21% de la companyia a través de Groupe Bruxelles Lambert, i Alba Europe, participada per Corporación Financiera Alba i propietària del 23,02% de la firma, seran immobilitzades fins a l’acabament del termini d’acceptació de l’oferta, subjecta a ser acceptada pels titulars d’un nombre mínim de 24.861.271 accions, representatives del 30,79% del capital social.

L’OPA també està subjecta que l’operació de concentració empresarial que tindrà lloc, com a conseqüència de l’èxit de l’oferta, obtingui les autoritzacions preceptives en matèria de defensa de la competència.

El capital de la societat Piolin BidCo es reparteix entre EQT (50,01%), Miles Capital (23,96%) i Alba Europe (26,03%). La decisió de formular l’OPA voluntària s’atribueix a EQT i en el cas que sigui positiva s’obliga, de manera irrevocable, a Alba a aportar a l’oferent la totalitat de les accions de la seva titularitat que ascendeix a 18,58 milions d’accions, representatives del 23,02% de la seva capital social.

Notícies relacionades

Parques Reunidos ha explicat que el passat 15 de març del 2019 el fons EQT va enviar una carta al consell d’administració en la qual manifestava el seu interès a formular l’oferta subjecta a la realització d’una ‘due diligence’ confirmatòria. Així, el consell d’administració va autoritzar el 21 de març l’esmentat procés de ‘due diligence’, prèvia firma d’un acord de confidencialitat que va quedar subscrit l’endemà.

En línia amb la pràctica habitual en aquest tipus de processos, el consell d’administració de Parques Reunidos va contractar Citigroup Global Markets Limited com a assessor financer independent i a Uría Menéndez Abogados com a assessor legal en relació amb l’Oferta per al millor acompliment de les seves funcions. EQT Infraestructure, parteix del grup líder d’inversió EQT, compta amb aproximadament 61.000 milions d’euros en capital captat en 29 fons amb uns actius gestionats per valor aproximat de 40.000 milions d’euros. Entre les seves inversions figuren empreses d’Europa, Àsia i els Estats Units que generen unes vendes totals de més de 19.000 milions d’euros, així com negocis d’infraestructures que compten amb un potencial de creació de valor operatiu, a la regió nòrdica, Europa Continental i Amèrica del Nord.

Temes:

Borsa