POLÍTICA MONETÀRIA

El BCE manté intactes els tipus d'interès

El Banc Central Europeu ha mantingut el tipus d'interès de referència per a les seves operacions de refinançament en el 0%

El BCE manté intactes els tipus d'interès

ARMANDO BABANI

Es llegeix en minuts

EL PERIÓDICO

El Banc Central Europeu (BCE) ha mantingut el tipus d’interès de referència per a les seves operacions de refinançament en el 0%, mentre que la taxa de facilitat de dipòsit continuarà en el -0,40% i la de facilitat de préstec en el 0,25%.

L’institut emissor ha remarcat de nou l’orientació a futur que va actualitzar durant la seva reunió del mes de març. Així, els tipus d’interès es mantindran en el seu nivell actual "almenys fins al final de 2019", després de recordar que, "en tot cas", seguiran com estan el temps que sigui "necessari" perquè la inflació arribi a l’objectiu de situar-se a prop, però per sota del 2% a mitjà termini.

"El Consell de Govern té intenció de continuar reinvertint, per complet, els pagaments principals del deute que venci sota el programa de compra d’actius per un període prolongat després que comenci a apujar els tipus d’interès", ha explicat l’autoritat.

El producte interior brut (PIB) de la zona euro va registrar una expansió anual de l’1,1% en el quart trimestre del 2018, d’acord a les últimes dades d’Eurostat. Així mateix, el creixement en el conjunt de l’any va ser de l’1,8%, la qual cosa implica una desacceleració de sis dècimes respecte a l’expansió de l’any anterior.

Notícies relacionades

D’altra banda, la taxa d’inflació interanual de la zona euro es va situar el mes de març passat en l’1,4%, una dècima per sota del mes anterior, pel menor augment dels aliments frescos i els serveis.

La taxa d’inflació subjacent dels països que han adoptat l’euro com a moneda comuna, que és el resultat d’excloure del càlcul l’evolució de l’energia, els aliments, l’alcohol i el tabac, es va relaxar el març a l’1%, tres dècimes inferior a la lectura del mes anterior.