Transacció

Bankia tanca la venda del 51% de Caja Granada Vida i Cajamurcia Vida y Pensiones a Mapfre

L'operació, que ja ha rebut el vistiplau de les autoritats, ascendeix a 100 milions

zentauroepp42865811 valencia 10 4 2018  econom a  bankia   junta general de acci180410132313

zentauroepp42865811 valencia 10 4 2018 econom a bankia junta general de acci180410132313 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts

Bankia ha anunciat que després de rebre el vistiplau per part de les autoritats, ha tancat l’operació de venda a Mapfre del 51% de Caja Granada Vida Cajamurcia Vida y Pensiones, totes dues procedents de BMN, per 110 milions d’euros.

Amb el tancament d’aquesta operació, Bankia dona per culminat el procés de reordenació del negoci de bancassegurances posat en marxa després de la fusió amb BMN.

Segons els fets rellevants remesos aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Bankia i Mapfre han explicat que, després d’obtenir les corresponents autoritzacions administratives, l’operació ha quedat tancada.

El passat 5 de desembre, Bankia va anunciar que havia firmat els acords amb Caser i amb Mapfre, a la qual venia el 51% de Caja Granada Vida i Cajamurcia Vida y Pensiones, totes dues procedents de BMN.

Amb aquesta operació no es modificava l’acord d’exclusivitat de Bankia amb Caser a les Balears per al ram de vida i pensions, mitjançant una societat participada en un 81% per Caser i en un 19% per Bankia.

Això significa que Bankia distribuirà en exclusiva les assegurances de vida de Mapfre a la seva xarxa d’oficines, a excepció de les situades a les Balears, que continuaran venent els productes de Caser.

Quant als plans de pensions, Bankia actuarà amb companyia pròpia a tota la seva xarxa excepte en les sucursals de les Balears, en què continuarà distribuint els plans del Grup Caser.

Notícies relacionades

En assegurances generals, Bankia estén l’àmbit de la seva actual aliança amb Mapfre a tota la xarxa procedent de BMN –entitat que integra les antigues Caja Murcia, Granada i Sa Nostra–, una vegada aconseguit un acord amb Caser pel qual conclou la seva aliança comercial de distribució d’aquest tipus d’assegurances.

D’aquesta forma, Bankia distribuirà en exclusiva les assegurances generals de Mapfre a tota la seva xarxa d’oficines.