SECTOR BANCARI

Apple presenta la seva pròpia targeta de crèdit

La firma tornarà el 2% de totes les compres als clients

zentauroepp47503615 apple ceo tim cook introduces apple card during a launch eve190325203623

zentauroepp47503615 apple ceo tim cook introduces apple card during a launch eve190325203623 / NOAH BERGER

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La batalla de les empreses tecnològiques no es queda en qui ofereix el millor mòbil, sinó que fa el salt a altres sectors, com per exemple el bancari. Si GoogleSamsung o la mateixa Apple ja van posar la primera llavor amb el llançament de les seves solucions de pagament (vinculació de targetes d’altres entitats), ara Apple fa un pas més i tindrà la seva pròpia targeta de crèdit, tant virtual com física: Apple Card.

"Creada per Apple, no per un banc". Així Apple fa el seu primer gran pas en el món financer. Aplicar la simplicitat dels articles de la poma a un entorn tan complicat com el bancari és el missatge que va transmetre Tim Cook, conseller delegat de l’empresa, en la presentació de l’Apple Card. "Tots les necessitem, però hi ha algunes coses de l’experiència d’utilitzar targetes de crèdit que podrien ser molt millors", va indicar Cook durant la presentació. I això és el que intenta canviar aquesta targeta.

Obtenir-la serà tan simple com obrir l’aplicació Apple Wallet i sol·licitar-la (de moment, es presenta a l’estiu només als EUA, i després arribarà a altres països). L’usuari obtindrà en minuts la targeta, que és expedida per Goldman Sachs (la primera vegada que aquest banc emet targetes per a consumidors) i Mastercard. I la novetat és que no només serà una targeta virtual, sinó també física, per poder ser utilitzada a qualsevol comerç del món que accepti aquesta targeta.

"Tot això, sense comissions de cap mena", va avisar Cook, que a més va prometre "els tipus d’interès més baixos" del mercat per a aquesta targeta. A més, la firma tornarà el 2% de totes les compres fetes amb aquesta targeta a l’usuari (cashback) si és en versió sense contacte, i l’1% si és amb la targeta física.

A més, aquest nou servei d’Apple pot ser utilitzat a qualsevol part del món sense haver de pagar comissions internacionals, sempre que Apple Pay sigui acceptat, i integra totes les funcionalitats habituals de les targetes de crèdit: consulta de l’historial de compres, informació sobre pagaments i factures... La firma utilitzarà la intel·ligència artificial per mostrar a l’usuari, per exemple, on està situat cada comerç quan vulgui consultar un pagament amb la seva targeta (fins i tot amb fotos). Tot això es gestionarà des de l’aplicació.

Notícies relacionades

A més, la firma va desatacar que garanteixen la "privacitat" de l’usuari, i que Apple no sabrà "què es compra, on es compra ni quant es va pagar per fer-ho". La seguretat serà la mateixa que l’aplicada a Apple Pay, i, de fet, la targeta física no inclou ni número ni data d’expiració, ja que aquesta informació està registrada en la versió digital. 

Aquest any es faran 10.000 milions de transaccions amb Apple Pay a tot el món. A Espanya, el 80% dels comerços accepten Apple Pay, afirma Cook

Temes:

Bancs Apple