aerolínies

Dimiteix el president de Norwegian

Bjorn Halvor Kise afirma que deixarà el càrrec després de la junta d'accionistes del 7 de maig per considerar que ja ha arribat a una edat «madura»

norwegian

norwegian

1
Es llegeix en minuts

El president de Norwegian Air Shuttle, Bjorn Halvor Kise, ha anunciat que deixarà el seu lloc al capdavant de la companyia després del’assemblea general d’accionistes que tindrà lloc el pròxim dia 7 de maig.

La renúncia s’ha comunicat aquest dilluns al comitè de nominacions de l’aerolínia, que ja ha començat amb els treballs per trobar un nou president.

"La decisió de retirar-me de la junta de Norwegian és exclusivament meva. No ha sigut una elecció simple, però després de 25 anys en la junta, dels quals molts com a president, estic segur que aquesta és una decisió correcta", ha explicat l’encara president de Norwegian en un comunicat.

En el mateix comunicat, a més, ha explicat que ha arribat a una edat “tan madura” –té 68 anys– que és “natural” per a ell deixar algunes de les seves responsabilitats.

Notícies relacionades

Bjorn H. Kise és un dels fundadors de Norwegian Air Shuttle i ha estat vinculat a l’aerolínia durant més de 25 anys. Compta, a més, amb una participació, junt amb el president del seu consell d’administració i conseller delegat de la companyia, Bjorn Kjos i les seves famílies, a través d’HBK Holding.

Norwegian Air Shuttle va tancar el 2018 amb unes pèrdues de 1.454 milions de corones noruegues (150 milions d’euros), xifra que suposa un descens del 19% en els seus 'números vermells’ respecte a l’exercici anterior, i un augment del 30% d’ingressos, fins als 40.265 milions de corones noruegues (4.153 milions d’euros) el 2018.