finançament

Abertis llança una macroemissió de deute de fins a 3.000 milions

Els títols, en euros, tenen venciments a cinc i set anys, i un altre tram en lliures, a 12 anys

zentauroepp40478966 a woman jogs past an abertis office in madrid  spain  monday171219131243

zentauroepp40478966 a woman jogs past an abertis office in madrid spain monday171219131243 / PAUL WHITE

1
Es llegeix en minuts

Abertis ha llançat a primera hora d’aquest dilluns una emissió de bons amb què confia col·locar títols de deute per un import màxim de fins a 3.000 milions d’euros i amb venciments a cinc, set i 12 anys, segons van informar a Europa Press fonts del mercat.

Es tracta de l’emissió de deute més gran d’entre les fetes per Abertis i una de les més grans corporatives llançades fins ara per companyies espanyoles.

Els bons s’emeten en euros, amb un termini d’amortització de cinc i set anys, però també en lliures, en aquest cas a 12 anys, segons les esmentades fonts.

L’operació s’emmarca en el programad’emissió de deute per fins a 7.000 milions d’euros que la companyia d’autopistes controlada per ACS Atlantia va registrar a la Borsa d’Irlanda a començaments de mes.

Abertis destinarà els fons que capti amb la titularització a reestructurar part del seu passiu. En concret, refinançarà un tram dels tres en els quals es va dividir el crèdit que el grup presideix Florentino Pérez i la firma italiana van demanar per comprar el grup de concessions.

L’emissió es llança en vigílies que Abertis aprovi en la seva junta de demà dimarts l’operació per la qual, precisament, els seus dos accionistes li traspassaran el crèdit de gairebé 10.000 milions d’euros que van firmar amb una trentena de bancs per costejar l’adquisició de la firma d’autopistes.

Es tracta d’una operació per la qual, com a 'pagament’ de dividend extraordinari, Abertis assumirà les obligacions que ACS i Atlantia tenen davant del deute de, concretament, 9.834 milions d’euros amb l’esmentada trentena d’entitats.

Segons l’acordat entre els dos socis, dels tres trams en què es va estructurar el préstec, un es liquidarà amb els fons que s’obtinguin de les vendes de Cellnex i Hispasat i un altre es reestructurarà a llarg termini amb emissions de deute.

Notícies relacionades

La companyia que presideix Marcelino Fernández Verdes, que compte amb 'investment grade' va aprofitar l’actual conjuntura del mercat per obrir els llibres de l’emissió aquest dilluns.

L’emissió llançada aquest matí té Natixis, Santander, UniCredit, BBVA, BNP Paribas, CaixaBank, JP Morgan i Mizuho com a entitats col·locadores, segons detallen les esmentades fonts del mercat.

Temes:

Abertis Empreses