energia

Audax Renovables va fregar l'any passat els 1.000 milions en vendes

La firma dirigida per José Elías es consolida com la quarta comercialitzadora del mercat espanyol

zentauroepp42111324 economia   jose elias  de audax energia181113195232

zentauroepp42111324 economia jose elias de audax energia181113195232 / JORDI PUJOLAR

1
Es llegeix en minuts

Audax Renovables, companyia energètica dedicada a la comercialització d’energia elèctrica i gas, així com a a

la generació d’electricitat  100% verda, va tancar l’any passat amb una xifra de negoci de rècord de 987 milions d’euros.

El marge brut de l’empresa va ascendir a 103,7 milions d’euros, fet que suposa 53,4 milions més que l’any anterior; mentre que el benefici net va assolir els 9 milions. Aquests resultats són conseqüència de l’estratègia d’expansió  del grup, que li ha permès refermar-se a escala nacional en el segment de pimes i situar-se com el quart comercialitzador nacional.

La companyia dirigida per José Elías ja és un operador de referència internacional amb presència a PortugalItàliaAlemanyaPolòniaHolandaFrança Panamà. El grup continua apostant per mantenir la rendibilitat i el marge oferint tarifes competitives als clients gràcies a la seva política d’optimització de costos.

Les eficiències guanyades gràcies a la integració vertical de les activitats de comercialització i generació d’energies renovables 

li han permès augmentar un 11% la seva cartera de clients superant els 350.000, amb un volum total d’energia verda generada de 386,1 Gwh i 10,1 TWh d’energia comercialitzada, i això vol dir un increment del 27,5% davant l’exercici anterior.

El patrimoni net del grup se situa en els 154 milions d’euros. Els resultats del 2018 els permetran afrontar nous projectes de futur. L’objectiu és continuar apostant pel desenvolupament d’energies renovables i per nous projectes i acords PPA (Power Purchase Agreement) que facilitaran la compra d’energia a preus més competitius, situar-se en una posició avantatjosa en el mercat energètic mundial i aconseguir els objectius de

ls seus plans de futur, segons l’empresa.

PPA i autoconsum

Notícies relacionades

El març de l’any passat, Audax va firmar un PPA amb Cox Energy, un contracte que va marcar una fita històrica en el mercat energètic mundial al convertir-se en l’acord més gran subscrit per a la compra d’energia produïda amb tecnologia solar fotovoltaica fins ara. Aquest PPA s’ha vist superat pel recent PPA que Audax ha firmat aquest mes de febrer amb Welink Group, que l’ha convertit en l’acord més gran a escala mundial, amb un total de 708 MW de potència instal·lada.

Audax també preveu desenvolupar i fomentar els projectes fotovoltaics d’autoconsum  amb l’objectiu d’impulsar la generació d’energia d’origen renovable mitjançant l’ús de mòduls fotovoltaics instal·lats en cobertes, especialment en empreses i negocis. 

Temes:

Energia Empreses