sector financer

Abanca renuncia a comprar Liberbank després de l'advertència de la CNMV

L'entitat gallega volia fer una auditoria prèvia, però el supervisor el va alertar que no era legal

zentauroepp46754926 graf7309  santiago de compostela  29 01 2019   el presidente190129133546

zentauroepp46754926 graf7309 santiago de compostela 29 01 2019 el presidente190129133546 / XOAN REY

1
Es llegeix en minuts
P. Allendesalazar

Abanca i el seu accionista de control, el grup veneçolà Banesco, han anunciat aquest dimarts que han decidit "renunciar" a fer una oferta pública d’adquisició (opa) de Liberbank. L’entitat gallega no ha trigat, així, ni 24 hores a respondre al requeriment de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que aquest dilluns li va donar deu dies per decidir si presentava o no l’oferta.

La clau ha sigut l’advertència del supervisor borsari, que el va avisar que una condició que havia establert en la seva possible proposta de compra no s’ajustava a la llei d’opes. Es tractava de l’auditoria prèvia (‘due diligence') que l’entitat volia fer dels comptes i el balanç de Liberbank.

Malgrat això, el banc presidit per Juan Carlos Escotet ha defensat en un comunicat enviat a la CNMV que la seva pretensió de fer aquesta anàlisi era "totalment legítima i constitueix una pràctica habitual en operacions corporatives que afecten societats cotitzades, incloent-hi opes". 

Notícies relacionades

No obstant, ha admès que en vista del requeriment de la CNMV i que Liberbank ha comunicat que segueix endavant amb el seu projecte de fusionar-se amb Unicaja "no resulta possible" fer aquesta 'due diligence' ni, per tant, prendre una decisió definitiva sobre si presentar o no l’oferta de compra. 

Abanca i Banesco, amb tot, han volgut assegurar que a tot el procés, "en el qual estan treballant des de fa mesos", la seva actuació "en tot moment s’ha desenvolupat amb estricte compliment de la normativa aplicable i guiada per la bona fe, extremant les mesures tendents a la salvaguarda de la confidencialitat durant la fase preparatòria de l’operació". Una altra refutació a la CNMV, el president de la qual, Sebastián Albella, va assegurar dilluns que l’actuació del banc no havia seguit el "patró normal".  

Temes:

Liberbank