AEROLÍNIES

Norwegian apuja l'aposta per Barcelona i operarà un vol directe a Chicago

La companyia afegeix un quart avió Boeing 787-9 Dreamliner al Prat

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras

L’aerolínia Norwegian apuja la seva aposta per Barcelona com a destinació de llarg radi ‘low cost’. La companyia ja anunciat aquest divendres el llançament de la seva cinquena ruta transoceànica des de Barcelona, amb destinació a l’aeroport de Chicago, als Estats Units.

La ruta començarà el divendres 7 de juny i operarà quatre dies a la setmana, tots els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes, fins al 26 d’octubre. Els vols parteixen amb tarifes a partir de 169,9 euros per trajecte, taxes incloses.

En conjunt, Norwegian operarà cinc rutes entre Barcelona i els Estats Units: la que avui s’anuncia a Chicago, més les quatre ja existents, que sónNova York/NewarkLos Angeles, San Francisco/Oakland i Miami/Fort Lauderdale.

Quart avió

Les rutes a Nova York i Los Angeles veuen, així mateix, increments en la capacitat oferta: així, el Barcelona - Nova York passa d’operar-se amb sis freqüències setmanals a fer-ho amb unvol diari, tots els dies de la setmana; la ruta Barcelona - Los Angeles, per la seva banda, passa de cinc a sis freqüències setmanals, i operarà tots els dies de la setmana excepte els dijous.

Després de la retirada de Level, Norwegian és l’única aerolínia que uneix Barcelona i Los Angeles.

Les rutes a Miami/Fort Lauderdale i San Francisco/Oakland es mantenen, per la seva banda, amb dos (dimarts i divendres) i tres (dilluns, dijous i diumenge) freqüències setmanals respectivament.

L’operativa de Chicago, juntament amb els increments a Nova York i Los Angeles, requeriran un quart avió a l’aeroport de Barcelona: per tant, a partir del mes de juny, un quart Boeing 787-9 Dreamliner s’incorporarà a la base de llarg radi de Barcelona. Juntament amb els cinc Boeing 738-8 amb què compta la seva base de curt radi, Norwegian comptarà amb un total de nou avions basats al Prat, un màxim històric.

Sumant les seves dues bases operatives al Prat (de curt i llarg radi), els seus propis serveis d’Assistència a Terra i de Manteniment, i la seva seu corporativa a Mas Blau, Norwegian dona avui ocupació 875 persones a Barcelona, de les gairebé 2.400 que té com a empleades a tot Espanya.

"Norwegian està totalment compromesa amb Barcelona i ha respost a la creixent demanda dels nostres passatgers per noves destinacions des del Prat, un aeroport que ens està funcionant tan bé que hem decidit afegir-hi una nova ruta, a Chicago, i incrementar freqüències en les ja existents a Nova York i Los Angeles. Comptant aquestes, Norwegian oferirà 44 vols setmanals entre Barcelona i els Estats Units aquest estiu, deu més que l’estiu passat", ha afirmat Matthew Wood, vicepresident sènior de llarg radi comercial i nous mercats.

Des de l’inici dels seus vols de llarg radi a Barcelona, el juny del 2017, Norwegian ha transportat més de 590.000 passatgers entre la Ciutat Comtal i els Estats Units; d’aquests, 407.000 van ser transportats el 2018, un 173% més que l’any precedent.

Novetats a Europa

Norwegian també anuncia avui la seva primera ruta intercontinental a Grècia, que unirà l’aeroport d’Atenes amb el de Nova York/JFK quatre vegades a la setmana, a partir del primer de juliol. En total Norwegian ja uneix 14 aeroports europeus amb 16 dels Estats Units.

Notícies relacionades

Norwegian ofereix un total de 63 rutes de llarg radi, la majoria de les quals (50) uneixen Europa amb els Estats Units.

A Espanya, Norwegian ofereix vuit rutes de llarg radi: les cinc ja esmentades a Barcelona, més tres a Madrid (Nova York/JFK, Los Angeles i Boston).