Els més alts des del desembre

La gasolina i el gasoil pugen de preu per cinquena setmana consecutiva

precio-gasolina

precio-gasolina

1
Es llegeix en minuts

El preu de la gasolina i del gasoil ha encadenat la cinquena setmana consecutiva de pujades i s’ha situat en nivells màxims des de principis del mes de desembre passat. En concret, el preu mitjà del litre de gasolina ha pujat aquesta setmana un 0,32% a Espanya, situant-se en els 1,230 euros, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea recollides per Europa Press. Per la seva part, el litre de gasoil ha pujat aquesta setmana un 0,5% i s’ha situat en els 1,19 euros, el seu nivell més alt des de la primera setmana de desembre.

Els dos carburants confirmen el final de la tendència baixista en els seus preus que havia portat a un abaratiment del 13% en el cas de la gasolina, i de més del 12% per al gasoil, des dels màxims que van arribar a l’octubre. Amb els actuals preus, omplir un dipòsit mitjà de gasolina de 55 litres costa uns 67,65 euros, uns 25 cèntims més que fa una setmana, mentre que en el cas del gasoil ascendeix a 65,45 euros, uns 33 cèntims més que fa set dies.

La caiguda dels preus dels carburants en els últims mesos venia de la mà d’un descens en el preu de la cotització del petroli, que en aquestes últimes setmanes ha tornat a despuntar. Aquest dijous, el barril de cru Brent, de referència a Europa, cotitzava a l’entorn dels 64,7 dòlars, gairebé dos dòlars més car que fa una setmana, mentre que el Texas americana s’intercanviava a uns 53,9 dòlars, gairebé un dòlar més que fa set dies.

Notícies relacionades

La gasolina és més barata a Espanya que a la mitjana de la UE i la zona euro, on el preu mitjà de venda al públic del litre de combustible Euro-Súper 95 se situa en 1,339 euros i 1,314 euros, respectivament, mentre que el litre de gasoil costa de mitjana 1,376 euros a la UE i 1,312 euros a l’eurozona.

El menor nivell de preus finals respecte als països de l’entorn es deu que Espanya, malgrat les pujades de l’IVA, els impostos més elevats i els gravàmens al biodièsel, continua comptant amb una menor pressió fiscal, en general, que la mitjana comunitària.

Temes:

Carburants