Empreses

Abertis ven el 89,4% d'Hispasat a Red Eléctrica per 949 milions

Amb l'operació, la compradora es convertirà en "un operador global d'infraestructures elèctriques i de telecomunicacions"

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Compromís complert. Abertis, controlada per la italiana Atlantia i ACS i la seva filial alemanya Hochtief, ha arribat a un acord amb Red Elétrica Corporación per vendre-li el 89,4% del capital que posseeix en l’operador de satèl·lits Hispasat. El valor de l’operació, prevista al fullet de compra de la concessionària d’autopistes, ascendeix a un total de 949 milions d’euros.

La companyia ha realitzat aquesta operació a través de la seva filial Abertis Telecom Satélites i té previst destinar l’import net obtingut d’aquesta venda a finançar el seu deute. Segons REE, presidida perJordi Sevilla,l’acord consolida el grup Red Eléctrica com a “operador global d’infraestructures elèctriques i de telecomunicacionstant a Espanya com en l’àmbit internacional”.

El tancament de l’operació està subjecte a l’aprovació per part del Consell de Ministres del Govern d’Espanya, de les autoritats de competència a Espanya i Portugal, així com altres autoritzacions habituals de reguladors, donada la transcendència estratègica de la companyia. S’espera que es tramitin durant el primer semestre d’aquest exercici.

La resta del capital d’Hispasat està en mans de l’Estat, amb un 7,41% de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) i el CDTI. La venda a REE s’havia pactat per part d’Abertis abans de laguerra d’ofertes(opa) per part d’Atlantia i d’ACS, que posteriorment van acordar realitzar una operació conjunta.

Tant en les opa separades com en la conjunta, estava prevista la venda d’un actiu tan estratègic com Hispasat. La junta d’accionistes d’Abertis va aprovar la venda d’aquesta participació a REE abans que entressin en el capital els nous accionistes, però la venda no podia avançar fins que es tanqués l’opa.

L’adquisició serà finançada amb deute i, una vegada aconseguides totes les autoritzacions necessàries, s’efectuarà el pagament de la transacció. Està previst que la integració d’Hispasat tingui efectes econòmics des de l’1 de gener passat.

Ingressos de 330 milions

Hispasat és el primer operador d’aquest negoci a Espanya i Portugal per volum de negoci, quart operador de Llatinoamèrica i vuitè mundial, amb uns ingressos de 204 milions l’any passat. Té una flota de set satèl·lits que donen cobertura a Europa i el continent americà. REE mantindrà els compromisos estratègics d’aquesta companyia.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Abertis ha indicat que té previst destinar l’import net dels fons a repagar parcialment el tram de finançament a curt termini vinculat a desinversions i després de l’operació sortirà del capital d’Hispasat i se centrarà sobretot a convertir-se en un operador “pur” d’autopistes.

Red Eléctrica ha avançat que anunciarà el nou plantejament estratègic de la companyia el pròxim 20 de febrer.

Temes:

Abertis