transport aeri

Els pilots de Norwegian amenacen amb aturades a Espanya

El col·lectiu exigeix explicacions pel tancament de les bases de Palma, Gran Canària i Tenerife

1
Es llegeix en minuts

El sindicat de pilots Sepla ha advertit que el col·lectiu secundarà aturades a Espanya si l’aerolínia Norwegian no rectifica i justifica quines són les causes objectives i reals que motiven el tancament de bases anunciat recentment per a Palma de MallorcaGran Canària i Tenerife.

A la vegda, ha sol·licitat a la companyia una garantia per escrit que es mantindran tots els llocs de treball i les condicions laborals, i que cap pilot serà acomiadat.

Per això, el Sepla ha advertit que es reserva el dret de recórrer a totes les mesures legals que siguin necessàries, aturades incloses, per defensar els llocs de treball dels pilots afectats.

"Norwegian ha de ser clara sobre el nostre futur, i no dubtarem a mobilitzar-nos si és necessari, ja que el descontentament i la incertesa en el nostre col·lectiu és cada dia més gran", afirmen des de la Secció Sindical.

En aquest sentit, el Sepla ha denunciat que molts pilots de Norwegian afectats per aquesta mesura estan rebent «invitacions» per part de la companyia per acceptar un trasllat no triat per ells, una pràctica que, afegeix el sindicat, no s’ajusta a dret i augmenta el malestar entre el col·lectiu.

De la mateixa manera, el Sepla ha exigit a Norwegian que, en cas que mantingui la seva intenció de tancar les bases, obri de manera immediata un període de consultes on s’acrediti l’existència de causes que justifiquin la mesura i s’arribi a un acord amb el sindicat per garantir el futur dels llocs de treball i les condicions laborals dels pilots de l’aerolínia a Espanya.

Notícies relacionades

El sindicat de pilots ha assegurat que de moment l’aerolínia no ha demostrat que hi hagi causes objectives que obliguin al tancament de les bases de Palma de Mallorca, Gran Canària i Tenerife.

A més del Sepla, el sindicat USO ha denunciat també que Norwegian hagi començat a oferir trasllats individuals als treballadors de les bases de les Canàries i les Balears, que l’aerolínia tancarà, sense negociar un acomiadament col·lectiu.