banc central

El BCE consultarà al mercat abans de decidir la política monetària

La primera enquesta es farà a l'abril, abans del consell de govern de l'entitat

zentauroepp43087046 european central bank  ecb  president mario draghi holds a n181012132127

zentauroepp43087046 european central bank ecb president mario draghi holds a n181012132127 / KAI PFAFFENBACH

1
Es llegeix en minuts

El Banc Central Europeu (BCE) consultarà els participants del mercat abans de prendre una decisió sobre la seva política monetària a partir de l’abril d’aquest any, segons ha detallat l’autoritat monetària de l’eurozona en un comunicat.

En concret, l’equip de Mario Draghi començarà a realitzar aquest any una enquesta sobre les expectatives de política monetària anomenada ‘enquesta d’analistes monetaris’ (EAM). Aquest qüestionari es realitzarà vuit vegades a l’any i estarà "alineat" amb el calendari de reunions del consell de govern del BCE.

"L’objectiu és reunir informació regular, completa, estructurada i sistemàtica sobre les expectatives dels participants del mercat en relació amb la futura evolució dels paràmetres clau de la política monetària", ha recalcat l’institut emissor.

La primera enquesta es realitzarà el quart mes de l’any, just abans de la reunió del BCE, que tindrà lloc el 10 d’abril.

Rellevància

L’institut emissor ha explicat que elegirà els enquestats d’entre les persones que figuren a la seva agenda de contactes del mercat. Els criteris de selecció inclouran "rellevància en el mercat, representació geogràfica, compromís a participar regularment en l’enquesta i si la institució està relacionada amb les àrees d’activitat que cobreix el qüestionari".

Notícies relacionades

L’entitat presidida per Mario Draghi no ha precisat l’ús que donarà als resultats d’aquest sondeig, sobretot pel que fa alstipus d’interès. El BCE manté que començarà a elevar el preu dels diners després de l’estiu del 2019, tot i que el mercat no espera que ho faci fins a començaments del 2020.

A més, durant l’última reunió de política monetària del consell de govern del BCE, l’institut emissor va reconèixer que els riscos per a les perspectives de creixement de l’eurozona s’havien desplaçat "a la baixa", cosa que allunya la perspectiva d’una pujada dels tipus d’interès per a aquest any.