TECNOLOGIA

El 'pagament amb la cara' arribarà als restaurants Viena i Rodilla

El Payment Innovation Hub desenvolupa solucions per a facilitar les compres

zentauroepp46670328 190123141247

zentauroepp46670328 190123141247 / juan camilo moreno

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Pagar amb la cara serà possible aviat per al conjunt dels ciutadans. El Payment Innovation Hub, en la celebració del seu primer aniversari, ha anunciat aquest dimarts que una de les solucions que ha creat s’implantarà aviat a la cadena d’establiments Viena. Gràcies a aquesta solució, els usuaris no necessitaran portar a sobre ni el mòbil ni la targeta ni monedes: tan sols hauran de mirar una tauleta.

El Payment Innovation Hub, el primer 'hub' d’innovació d’Espanya especialitzat en mitjans de pagament i solucions per a comerços i un dels primers del món impulsat per una aliança multisectorial d’empreses –CaixaBank, Global Payments, Samsung, Visa Arval–, està de celebració: fa un any, les empreses es van unir per explorar i investigar noves tecnologies que millorin l’experiència dels clients en diferents escenaris d’ús. Van triar el Pier 01 de Barcelona Tech City Pier 01 Barcelona Tech City, ‘la casa de les start-ups’, per amarar-se de la cultura de l’emprenedoria i de noves idees. "Estem satisfets d’aquest primer any: d’una banda, hem aconseguit explotar al màxim les oportunitats que ens dona aquest espai de cocreació i, de l’altra, hem dissenyat solucions innovadores", ha destacat Silvana Churruca, consellera delegada del Payment Innovation Hub.

L’equip d’aquest 'hub' està format per una desena de professionals que, junt amb més de 100 experts de les empreses participants, han explorat durant aquests 12 mesos diversos casos d’ús i solucions. Les primeres ja estan gairebé llestes per posar-les en marxa en entorns reals.

Notícies relacionades

La primera en arribar serà la del pagament biomètric, és a dir, amb reconeixement facial. El projecte es denomina Face to Pay, i s’implementarà durant les pròximes setmanes a l’establiment Rodilla que hi ha al Pier 01 perquè els 1.000 empleats del centre puguin experimentar amb aquest sistema. L’usuari registrarà en una 'app' les seves dades, i sense necessitat de portar el mòbil a sobre, després de fer la comanda només ha de mirar una tauleta. El sistema comprova la identitat i fa el pagament automàticament. Segons Churruca, està previst un segon nivell de seguretat: en cas de dubtes, es demanarà també una prova de veu, és a dir, es reconeixerà no només la cara sinó també la veu dels usuaris abans del pagament. El Payment Innovation Hub ha arribat a un acord amb la cadena Viena per implantar aquesta tecnologia de pagament als seus establiments durant els pròxims mesos.

El segon projecte prototipat està pensat per a botigues: Grab & Go i Scan & Go. El primer permet al client pagar sense necessitat de caixes gràcies a etiquetes amb radiofreqüència (arcs especials llegeixen a distància els articles que l’usuari ha agafat). El segon, preveu una ‘app’ en què el mateix client s’escaneja els seus articles per al pagament. "Estem analitzant possibles botigues reals on provar-ho", ha afirmat Churruca.

Temes:

Comerç