26 maig 2020

Anar al contingut

AEROLÍNIES

Qatar Airways compra el 5% de la Xina Southern Airlines

El grup de l'emirat també té participacions a IAG, Latam o Cathay Pacific, entre d'altres

El Periódico

Qatar Airways compra el 5% de la Xina Southern Airlines

Regis Duvignau

Qatar Airways ha completat l’operació de compra del 5% del total d’accions de la Xina Southern Airlines dins de la seva estratègia d’invertir  en les aerolínies més fortes del món que va formalitzar el 28 de desembre.

El conseller delegat de Qatar Airways, Akbar Al Baker, ha indicat que la Xina Southern Airlines "és una de les aerolínies més prestigioses del mercat nacional xinès i un important actor del mercat al món", per això les dues aerolínies es "complementen" i construiran una "relació a llarg termini que beneficiarà les dues companyies", segons han indicat en un comunicat.

Aquesta inversió recolza l’estratègia d’inversió de Qatar Airways, que ja posseeix el 21,4% d’IAG, el 10% de LATAM Airlines Group, una inversió del 49% a Air Italy i del 9,99% a Cathay Pacific.

L’aerolínia qatariana ha iniciat un procés d’expansió de la inversió després del bloqueig el 2017 de l’Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units, Bahrain i Egipte a Qatar, arran d’acusar el país de recolzar el terrorisme, cosa que repercuteix en la restricció del dret de l’aerolínia a operar en els seus mercats.

Qatar Airways és la segona aerolínia estrangera que té participació a la Xina Southern després d’American Airlines. L’aerolínia xinesa va abandonar l’aliança Skyteam a començaments d’any.

Temes: Aerolínies