Anar al contingut

fiscalitat

Hisenda defensa que s'harmonitzi l'impost de successions a tot Espanya

La ministra Montero afirma que l'objectiu seria que la tributació d'herències i donacions fos igual o sense tantes diferències entre autonomies

Hisenda defensa que s'harmonitzi l'impost de successions a tot Espanya

JOSE LUIS ROCA

La ministra d'Hisenda,  María Jesús Montero, ha confirmat que el Govern pretén harmonitzar l'impost de successions i donacions perquè sigui igual o almenys no hi hagi tantes diferències entre les diferents comunitats autònomes.

Montero va recordar que aquesta harmonització seria "una mesura convenient quan es reformi el sistema de finançament autonòmic, si així ho estimen les comunitats autònomes", en declaracions a la premsa abans de participar en Madrid en un acte del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi).

Montero destaca< que se trata de una de las peticiones de los expertos para que no haya dumpin fiscal o competència deslleial entre les diferents comunitats autònomes. "Habitualment les comunitats amb un volum d'ingressos més gran han deixat aquest impost a un nivell gairebé testimonial i això crea problemes per a la resta", recorda la ministra.

També incideix que els experts "han plantejat de forma unànime que aquesta harmonització és necessària". "No pot ser que les comunitats amb més recursos arrosseguin les altres a una baixada d'impostos que no els permeti augmentar la despesa social", ha afegit.

Aquestes declaracions de la ministra es fan en un moment en què el PP i Ciutadans han pactat bonificar l'impost de successions al 99% a Andalusia, cosa que elimina pràcticament aquest impost en el cas que aconsegueixin finalment presidir la Junta.

"Quan es reformi el model de finançament autonòmic farem cas a les recomanacions dels experts sobre aquesta matèria", ha afirmat de forma taxativa la ministra. Montero fa així referència a la Comissió d'Experts que va recomanar al ministeri en temps del Partit Popular que s'avancés "en la coordinació fiscal entre comunitats autònomes a través de l'impuls d'una harmonització de la normativa tributària".