SERVEI OBLIGATORI

Facua denuncia les diferències de preus de les ITV

L'associació de consumidors afirma que els preus arriben a variar fins a un 100% d'una autonomia a una altra

itv

itv

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’associació de consumidors Facua ha denunciat aquest divendres importants variacions en les tarifes de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de fins i tot un 100 %, en funció de la comunitat autònoma que la fa.

La variació entre la revisió més barata i la més cara és del 70,5% en el cas dels cotxes impulsats per motors de gasolina, en què Andalusia és la comunitat més barata i el País Basc, la més cara, si es tenen en compte els vehicles de menys de 1.600 centímetres cúbics, segons Facua.

Quant a la ITV dels turismes dièsel, les diferències arriben al doble, més concretament al 100%, amb Extremadura com la comunitat amb les tarifes més baixes davant Madrid, que té les més altes.

Notícies relacionades

El preu mitjà de la ITV a Espanya el 2018 és de 34,82 euros per als turismes de gasolina i de 42,05 euros per als equipats amb motor dièsel. Això suposa una pujada en els dos models de l’1,2% en gasolina i un 1% en dièsel respecte a l’any passat.

Les comunitats que registren les tarifes més econòmiques són Andalusia, Múrcia i Extremadura mentre que les més cares són País Basc, Madrid i Cantàbria.

Temes:

FACUA