desinversió

Kutxabank ven una cartera de crèdit promotor valorada en 700 milions

L'operació tindrà un impacte positiu en els resultats i en el capital de màxima qualitat

olerin45513614 barcelona 18 10 2018  economia oficina de kutxabank en sants181019193736

olerin45513614 barcelona 18 10 2018 economia oficina de kutxabank en sants181019193736 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Kutxabank ha venut a una entitat gestionada per Bain Capital Credit LP una cartera de risc promotor problemàticque té un valor brut pròxim als 700 milions d’euros. Aquesta cartera –de la qual no s’ha donat el valor de compra– està composta per actius dubtosos i crèdits fallits a promotors immobiliaris. Els préstecs compten amb garantia hipotecària i estan garantits per sòls majoritàriament –el 48%–, així com per vivendes acabades, un 29%, que s’ubiquen a les principals àrees d’influència del grup financer, que són Andalusia i Euskadi.

L’operació s’ha realitzat mitjançant un procés d’oferta competitiva, que ha comptat amb la participació del banc d’inversió Alantra. L’operació es produeix en un moment en què hi ha un gran interès inversor per aquest tipus d’actius. El grup financer basc s’ha plantejat per primera vegada una transacció d’aquestes característiques, que li permet millorar el seu perfil de risc.

La venda de la cartera ha tingut un impacte positiu no significatiu en termes de resultatsper al grup. A més, permet reduir els costos associats a litigis i a la gestió d’aquest tipus d’actius, i mantenir el focus en el desenvolupament de l’activitat comercial bancària tradicional. L’impacte previst en la ràtio de morositat és de gairebé 50 punts bàsics, cosa que farà que caigui per sota del 4%.

Impacte positiu

Notícies relacionades

L’operació impactarà de forma positiva en el capital CTE1 ‘fully loaded’, que millora en aproximadament 10 punts bàsics i que al juny era del 15,25%.  D’aquesta manera, Kutxabank es consolida com l’entitat amb més solvència de primera qualitat del sistema financer espanyol.

Bain Capital Credit inverteix en tot l’espectre d’estratègies de crèdit, inclosos préstecs palanquejats, bons d’alt rendiment, deute 'distressed', préstecs privats, productes estructurats, préstecs dubtosos o fallits i accions. A més de fer-ho en crèdit, inverteix en classes d’actius que inclouen capital privat, capital públic i capital de risc.

Temes:

Bancs