ENERGIES RENOVABLES

El BEI firma amb Endesa el primer 'préstec verd'

El Banc Europeu d'Inversions concedeix a la companyia un préstec de 335 milions d'euros per a la creació de 15 parcs eòlics a Espanya

A man walks under the logo of Spanish power company Endesa at their headquarters in Madrid, Spain, April 26, 2016. REUTERS/Andrea Comas

A man walks under the logo of Spanish power company Endesa at their headquarters in Madrid, Spain, April 26, 2016. REUTERS/Andrea Comas / ANDREA COMAS (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Endesa ha firmat aquest divendres amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI), el primer 'préstec verd’ que concedeix l’entitat europea per finançar, amb 335 milions d’euros, el desenvolupament de projectes de renovables a Espanya.

La companyia, presidida per Borja Prado, finançarà la construcció de 15 parcs eòlics, amb una capacitat de 446 megawatts (MW), i tres plantes solars fotovoltaiques, amb una potència de 339 MW.

El projecte contribuirà també a la creació d’ocupació, amb la contractació de 1.700 persones, que treballaran en la construcció dels parcs eòlics durant la fase d’inversió i fins a la posada en marxa.

La firma de l’acord ha tingut lloc aquest divendres a Madrid i ha sigut firmat per la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, i el conseller delegat d’Endesa, José Bogas.

Navarro ha remarcat que el BEI és "el finançador multilateral més gran de l’acció contra el canvi climàtic, i que dona suport a projectes que, com aquest, contribueixen a l’ambiciós objectiu de reduir a zero les emissions d’efecte d’hivernacle el 2050, invertint en la transició a energies netes. Espanya pot convertir-se en un gran referent en aquest sector i el BEI contribuirà perquè aprofiti tot el seu potencial".

Per la seva part, Bogas ha destacat "l’esforç inversor que la companyia està realitzant i continua fent en energies renovables, un compromís assumit per Endesa per impulsar un període de transició energètica que permeti avançar cap a un sistema energètic totalment descarbonitzat el 2050".

Un préstec únic

Notícies relacionades

Tot i que el BEI ha finançat inversions en matèria d’eficiència energètica o que fomenten la producció d’energia a partir de les renovables, és la primera vegada que atorga aquesta qualificació a un préstec, cosa que facilita que promotors com Endesa desenvolupin la seva estratègia en matèria de descarbonització, han informat les dues entitats en un comunicat conjunt.

El 'préstec verd BEI' finançarà operacions que compleixin amb els requisits definits en el seu programa de bons climàticament responsables ('climate awareness bonds'), i són, per tant, susceptibles de ser assignades a la seva cartera d’operacions de préstec finançades mitjançant l’emissió d’aquests bons.

Temes:

Endesa