Fusió bancària

Liberbank i Unicaja estudien una possible fusió

Les dues entitats han reconegut en un fet rellevant davant de la CNMV que mantenen "contactes preliminars"

GRA470. OVIEDO, 06/09/2017.- Vista de las oficinas centrales de Liberbank hoy en Oviedo. Liberbank, entidad resultante de la unión de Cajastur-Banco CCM, Caja Cantabria y Caja Extremadura, propondrá el próximo 9 de octubre a su junta de accionistas una ampliación de capital de 500 millones de euros, con la que espera acelerar la reducción de inmuebles y mejorar su rentabilidad. EFE/José Luis Cereijido.

GRA470. OVIEDO, 06/09/2017.- Vista de las oficinas centrales de Liberbank hoy en Oviedo. Liberbank, entidad resultante de la unión de Cajastur-Banco CCM, Caja Cantabria y Caja Extremadura, propondrá el próximo 9 de octubre a su junta de accionistas una ampliación de capital de 500 millones de euros, con la que espera acelerar la reducción de inmuebles y mejorar su rentabilidad. EFE/José Luis Cereijido. / J.L.Cereijido (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Liberbank i Unicaja han emès aquest dimecres un fet rellevant davant de la Comissió Nacional del Mercat de Valores (CNMV) en el qual reconeixen contactes preliminars entre les dues entitats per "analitzar eventuals oportunitats".

Les dues entitats han confirmat aquesta relació després que ‘Expansión’ hagi avançat en la seva publicació que Liberbank i Unicaja estan en converses a través de Mediobanca i Deutsche Bank per integrar-se, la qual cosa donaria lloc al sisè banc per actius a Espanya.

Després d’aquesta comunicació, els dos bancs s’han disparat en borsa amb pujades que en els dos casos superen els increments del 10%.

Notícies relacionades

Preguntat sobre la possibilitat que les fusions siguin la solució de les entitats mitjanes en la seva adaptació al futur, el Governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha assenyalat després de la seva intervenció en la 14a edició de la trobada del sector bancari organitzat per l’IESE, que "el Banc d’Espanya no gestiona les entitats, elles saben quin és el repte a què s’enfronten".

"Ja saben el que han de fer, perquè arribarà una gestió regulatòria que han de complir", va afegir.