telecomunicacions

Cellnex amplia la seva aliança amb Bouygues a França

La companyia invertirà 250 milions en cinc anys en 88 centres estratègics de telecomunicacions

42136366 591

42136366 591 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

Cellnex Telecom ha arribat a un acord amb la francesa Bouygues Telecom que reforçarà i ampliarà la col·laboració que van iniciar el 2016 i el 2017, després dels acords entre les dues companyies que preveienl’adquisició  desplegament, per Cellnex, de més de 5.000 emplaçaments fins al 2022.

El nou acord, que està previst que es desplegui al llarg delspropers cinc anys, preveu la nova construcció de fins a 88 centres estratègics de telecomunicacions –també anomenats ‘central offices’ i ‘metropolitan offices’–, que podran allotjar capacitat de procés de dades.

La inversió total prevista arriba als 250 milions d’euros.  Una vegada completat el desplegament dels 88 centres, el resultat d’explotació addicional estimat serà d’uns 19 milions d’euros.

La capacitat distribuïda de procés de dades –també coneguda com a 'edge computing'–, constitueix un dels elements crítics per aconseguir els nivells de prestacions en termes de volum de dades i latència –o temps de resposta de les aplicacions–, associats al5 G.

Contracte de prestació de serveis

Bouygues Telecom serà el principal client d’aquests nous centres, per això han firmat un acord de prestació de serveis en línia amb els contractes ja en vigor entre les dues companyies.

Notícies relacionades

El conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez, ha destacat el sentit estratègic "d’una operació en què Cellnex i Bouygues continuen aprofundint en un model de partenariat industrial a llarg termini. L’acord que avui hem tancat no només reforça la nostra posició en el mercat francès, sinó que, gràcies a la col·laboració amb un client prèmium com Bouygues, ens permetrà desenvolupar elements clau i decisius de l’ecosistema del 5 G i del servei que oferim als nostres clients, com la capacitat de procés de dades distribuïda a la xarxa, sense la qual el potencial del 5 G no seria una realitat".

                                       

Temes:

Cellnex Empreses