Intercanvi generacional

El Govern promourà que jubilats tutoritzin joves en la seva primera feina

Una de les mesures del Pla de Xoc per l'Ocupació Jove preveu programes de voluntariat basats en el model alemany

jubilados-jovenes

jubilados-jovenes

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

L’experiència és un grau, segons diu el refranyer popular, i el Govern de Pedro Sánchez no vol malgastar-la. En una lògica d’intercanvi intergeneracional, una de les mesures del Pla de Xoc per l’Ocupació Jove, presentada aquest divendres en el Consell de Ministres, proposa crear programes de voluntariat perquè professionals ja jubilats acompanyin els més joves en la seva primera experiència laboral.

Notícies relacionades

El Ministeri de Treball té previst posar en marxa una iniciativa que ha denominat "VerA", prenent com a referència programes que ja estan en marxa a Alemanya concebuts per reduir i evitar fracassos formatius. La idea és que promoure programes de voluntariat al llarg del territori a través d’organitzacions professionals –col·legis professionals o sindicats, entre d’altres– i associacions juvenils. 

Aquesta mesura, la número 21 d’un total de 50 i batejada com a "cadena formativa intergeneracions", també pretén crear a través dels serveis públics d’ocupació, és a dir, en col·laboració amb les comunitats autònomes, un "cens d’experts jubilats per participar en programes de suport formatiu que el requereixin".