CANVIS TRIBUTARIS

Montero confirma que es retornarà l'IRPF dels permisos de paternitat

L'Agència Tributària presentarà la pròxima setmana el formulari per poder presentar la reclamació

zentauroepp45902961 madrid 15 11 2018  pol tica   pleno del congreso  la ministr181115104252

zentauroepp45902961 madrid 15 11 2018 pol tica pleno del congreso la ministr181115104252 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

La ministrad’Hisenda,María Jesús Montero, va confirmar aquest dijous que també es retornarà l’IRPF pagat de més en el cas de lesbaixes de paternitat.Una sentència del Tribunal Suprem de principis d’octubre establia com a doctrina legal que les prestacions públiques per maternitat no han de pagar IRPF. La sentència no al·ludia en concret a les baixes per paternitat.

Notícies relacionades

Montero ha explicat que ja s’està "ultimant" la fórmula i els impresos necessaris per reclamar i que estaran disponibles per als contribuents la pròxima setmana. Llavors serà possible reclamar l’impost dels últims quatre exercicis, segons va confirmar Montero en declaracions al Congrés dels Diputats.

El Tribunal Suprem ha determinat que les prestacions públiques per maternitat de la Seguretat Social, que perceben les dones treballadores durant la baixa de 16 setmanes després del naixement d’un fill, estan exemptes de l’IRPF, en contra del criteri que fins ara havia mantingut l’Agència Tributària. Aquesta sentència afectarà gairebé 1,1 milions de persones, que podran sol·licitar la devolució del tributat indegudament, segons càlculs del col·lectiu de tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha).